Општина Пале заслужила да се у њу инвестира

19.09.2018 Актуелно

Додик је подсјетио да је власт Српске на челу са СНСД-ом на подручју града Источно Сарајево изградила факултете, студентске домове, цркву, болницу, која ће бити отворена 5. октобра, те најавио нове инвестиције.

„Ви заслужујете више – да се ојачају Универзитет и факултети, да се изгради Јахорина, доврши гондола до ње“, рекао је Додик и подсјетио да никада није одбио ниједан захтјев за изградњу онога што је потребно овом граду.

Он је рекао да је заинтересован за мир и развој Републике Српске, јер остаје да живи у њој, те подсјетио да је учествовао у оснивању Српске заједно са народом који се борио за слободу.

„Овај народ је научио и зна да нема слободе ако нема државе и зато држава мора да буде приоритет свих политичких и животних интереса. Вријеме је да се запитамо не шта смо добили од Републике Српске, већ шта јој дајемо, а љубав коју имамо мора бити још већа и она се мора изразити на изборима и показати вољу народа да предсједник буде Жељка Цвијановић, јер је она Српкиња која неће донијети ниједну одлуку која ће бити на штету Српске“, истакао је Додик.

Цвијановићева је рекла да изградња општина у Републици Српској показује да је Српска стабилна јер има стабилну власт на чијем је челу СНСД и његови коалициони партнери.

„Окупили смо се да покажемо снагу политике која ради пуним срцем за Српску и политику која неће поклекнути. Српска у коју ја вјерујем је она у којој је празник када првачићи крећу у школу, Република која увијек иде напријед, некада трчи, некад хода, али не стаје“, истакла је Цвијановићева.

Она је поручила да се побједа СНСД-а неће упрљати никаквим лажима и подметањима, те истакла да је поносна што Српска иде својим корацима – слави 9. јануар, повећавају се плате и пензије.

„Треба нам Додик за српског члана Предсједништва БиХ да престану да нас малтретирају из Сарајева, да нас блокирају коче и понижавају, јер он зна да каже свакоме шта му припада“, рекла је Цвијановићева.

Носилац листе СНСД-а за Представнички дом парламента БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац поручио је свима који покушавају да раде против српског народа да Пале воле Републику Српску, те да заједно са осталим локалним заједницама у њој желе да граде јединство Српске.

„Чували смо, градили и развијали Републику Српску, а Додик и Цвијановићева долазе под заставом Српске да поруче да ће то чинити и наредне четири године. Република Српска може бити слободна, безбједна и напредна само ако је Додик у Сарајеву, а Цвијановићева у Бањалуци.

Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Српске из Изборне јединице осам Љубомир Мрда рекао је да ће на Палама бити завршена капитална инвестиција у великом заједничком пројекту Владе Српске, општине Пале и „Електродистрибуције“.

Ријеч је, како је навео, о измијештању дотрајале топлане те ће у кругу индустријске зоне „Фамос“ бити изграђена модерна енергана, која ће истовремено производити топлотну и електричну енергију.

„То је пројекат за еколошки чисто Пале, за будући еколошки и туристички центар Српске“, навео је он и поручио да народ, да би се остварили ти циљеви, треба да буде уједињен и да гласа за кандидате СНСД-а на предстојећим изборима.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Српске из Изборне јединице осам Мирослав Вујичић истакао је да ова странка може прогласити побједу.

„Све што имамо овдје – Универзитет и Јахорину, која изгледа као свјетски центар, све је захваљујући Влади Српске и то не смијете заборавити“, поручио је Вујичић окупљенима.

Предизборна трибина СНСД-а одржана је данас и у Рогатици и на Хан Пијеску.

Фото галерија:

[widgetkit id=“110″]

 

Архива