Апсолутна побједа патриотског блока, нови предсједник Владе биће из СНСД-а

18.09.2018 Актуелно

 Додик је нагласио да ће Жељка Цвијановић бити предсједник Републике Српске, а он српски члан Предсједништва са сталним мјестом боравка у Бањалуци и Источном Сарајеву.

„Ту ће бити моји кабинети. Ја не мислим да имам кабинет у Сарајеву, није ни потребно, некада ћу отићи на неки састанак, али не мислим да тамо боравим. Поставићу неколико наших људи у Сарајеву, једноставно да буду ту“, истакао је лидер СНСД-а.

Што се тиче будуће Владе, каже Додик, њу ће предводити кадар СНСД-а зато што ће то бити најјача политичка партија са највећом подршком и ту неће бити никаве могућности за било какве разговоре о нечему другом.

„Има неких људи који имају амбиције да буду на челу Владе, али ако им се не свиђа нека потраже некога на другој страни. Значи, предсједник Владе биће кадар СНСД и већ знам ко ће то бити али није лијепо да то сада кажем“, нагласио је лидер СНСД-а, додавши да ће странке окупљене око СНСД-а имати и апсолутну већину у парламенту Српске.

Он је нагласио да нема намјеру да се бави тривијалним стварима. „Главна нам је тема позиционирање Републике Српске на нивоу БиХ и што се нас тиче тамо ће Република Српска бити на првом мјесту“, поручио је предсједник СНСД-а и кандидат СНСД-ДНС-СП за српског члана Предсједништва БиХ.

Он је изразио увјерење да ће дан избора протећи мирно, да ће избори бити фер и поштени, те да ће народ изабрати патриотски блок окупљен око СНСД-а.

„То једноставно осјећам и интуицијама ме никада није преварила. У нашим наступима нисте нигдје могли чути ништа што није аргументована критика друге стране. Мислим да људи морају да одбаце ову издајничку политику и издајнике оличене у Младену Иванићу и осталим око њега“, оцијенио је Додик.

Архива