Повеља општине Вишеград уручена Додику и Цвијановићевој

20.09.2018 Актуелно

Додик је честитао крсну славу општине становницима Вишеграда и изразио задовљство успјешном сарадњом републичке власти са руководством ове локалне заједнице.

Он је истакао да је управо та сарадња челних људи Вишеграда, Владе Републике Српске и прослављеног режисера Емира Кустурице довела до изградње Андрићграда, који је на регионалној туристичкој мапи.

„Наша је жеља да учинимо све да град и цјелокупно становништво осјети добробити свих кретања и стабилизације коју имамо у Републици Српској“, рекао је Додик.

Предсједник Републике Српске је истакао да је управо прослава крсне славе Вишеграда прилика да се сумирају резултати.

„Наставићемо и даље да радимо. Вишеград коначно има правог начелника који има довољно енергије, стрпљења и ширине да ради са свима који су заинтересовани да овај град буде бољи, развијенији и љепши“, истакао је Додик.

Додик је поручио да је најважније да се очува идентитет Срба на овим просторима у чему Српска православна црква има кључну улогу.

Предсједник Владе Републике Српске Цвијановић истакла је одличну сарадњу са руководством Вишеграда на реализацији пројекта, те изразила задовољство што је у претходном периоду издвојено око 35 милиона КМ за различите пројекте који су значили унапређење услова живота за становништво Вишеграда, стандарда и инфраструктуре.

Она је нагласила да је увијек када је слава неке општине то истовремено и празник за цијелу Републику Српску, изражавајући захвалност што јој је уручена Повеља општине Вишеград.

„Веома сам задовољна што су овдје стабилне прилике и што иначе на нивоу Републике и у локланим заједницама поправљамо финанисијску ситуацију и излазимо у сусрет многим потребама наших грађана“, додала је она.

Наченик општине Ђуревић изразио је захвалност предсједнику Додику у Влади Републике Српске за континуирано улагање у ову локалну заједницу, истичући да су у овој години издвојена средства за два капитална пројекта – канализацију у вриједности од 350.000 КМ и водовод у насељу Прелево и Клашник у вриједности од 250.000 КМ.

„Радови на изградњи канализације су већ у току, а за водовод рјешавамо имовинске односе, након чега крећу радови“, рекао је Ђуревић.

Током свечане академије, Повеља општине Вишеград уручена је заслужним грађанима ове локалне заједнице.

Архива