Полтавченко подржао размјену дипломаца и студената

14.09.2018 Актуелно

 

Одговарајући са предсједником Републике Српске Милорадом Додиком на питања учесника форума „Стратешки дијалог о сарадњи Санкт Петербурга и Републике Српске“, Полтавченко је рекао да подржава размјену експерата и свршених дипломаца како би они били оспособљени за рад у институцијама.

„То би допринијело и развоју сарадње Републике Српске и Русије. Размјена се посебно односи на примјену информационих технологија и електронских доклумената. То су алати без којих данас државни органи не могу радити“, истакао је Полтавченко.

Он је подржао и сарадњу и размјену студената из Бањалуке и Санкт Петербурга, а посебно када је ријеч о стицању праксе, наводећи да ће то питање бити стављено на дневни ред будућих састанака представника институција Републике Српске и Санкт Петербурга.

Одговарајући на питање представника младих из Српске, Додик је истакао да ће бити обезбијеђени бесплатни курсеви руског језика када буде отворен Руско-српски културни центар у Бањалуци.

Полтавченко је подржао ту одлуку и позвао представнике омладинских организација из Српске да учествују у раду Омладинског форума који ће крајем године бити одржан у Санкт Петербургу.

Полтавченково учешће на форуму изазвало је и интересовање привредника, који су са њим разговарали о могућностима и помоћи у проналаску пословних партнера.

„Радимо на проналаску инвеститора који би реализовали туристичке пројекте у Санкт Петербургу, а покушаћемо да пробамо да пробудимо интересовање инвеститора који су већ присутни код нас за развијање бизниса у Републици Српској“, рекао је Полтавченко.

Архива