Додик: Након утопљавања болница добија савремену опрему

20.09.2018 Актуелно

Додик је подсјетио да у Универзитетској болници, након успјешно завршеног пројекта енергетске ефикасности, којим су сви павиљони добили нову фасаду са термоизолацијом, спољну столарију и нови систем гријања, слиједи набавка савремене опреме.

„Драго ми је што ћемо болницу овим опремањем подићи на ниво новоизграђених болница и да ће имати све најсавременије апарате и инструменте. Наравно, запослене вјероватно очекује период мале едукације и дообука, али у томе се састоји живот. Никада не смијемо стати да се образујемо и држимо корак са свијетом који тако брзо иде“, истакао је Додик.

Директор Универзитетске болнице Радмил Марић очекује да би већ у октобру могло почети унутрашње реновирање и доношење опреме.

„Тендер је отворен прије два дана, изабран је најбољи понуђач и остало је ствар процедуре. Очекујемо у наредном месецу да би могли да почнемо са грађевинским радовима, а затим и са доношењем опреме“, рекао је Марић.

Предсједник Додик посјетио је и Медицински факултет у Фочи, гдје је обишао лабораторију за биомедицинска истраживања која служи за стручно усавршавање докторанада овог факултета.

У оквиру посјете Фочи, Додик је у насељу Доње Поље положио камен темељац за изградњу нове зграде Дјечијег вртића „Чика Јова Змај“.

Архива