Вишковић: Предизборна кампања све прљавија и приземнија

18.09.2018 Актуелно

 

Вишковић је новинару Срне рекао да то показују напади на кандидата СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељку Цвијановић, коју политички противници оптужују да јој је дјед био усташа, што није тачно, или јој доводе у везу дјецу са неким догађајима.

„Када неко нема снагу и моћ да понуди неке аргументе и понуди нешто опипљиво, онда се иде у ту сферу“, рекао је Вишковић.

Он је додао да је видљиво да се неке политичке партије позивају на народ, па кажу – треба нам народ.

„Ја сам посланик у Народној скупштини са највише ратног стажа и борац прве категорије. А тај који се сада нуди за предсједника Републике Српске нема ни дана ратног стажа, иако је у то вријеме био пунољетан, а сад се позива на народ. Постављам питање, да ли је он требао народу у том моменту. Мислим да јесте“, рекао је Вишковић.

Вишковић је истакао да нема проблема да у сваком моменту стане пред народ и било кога погледа у очи.

„Ја могу само да причам о пројектима, које свако може да види и упре прстом. Политичар није добар ако само зна да говори, већ мора нешто да остави иза себе, без тога, свака политика је јадна, жалосна и килава“, рекао је Вишковић.

Говорећи о раду представника Републике Српске у заједничким институцијама, Вишковић је рекао да су они имали власт четири године у Сарајеву, али да Република Српска, осим штете коју је трпјела од те власти, никакве користи није имала.

„Ја бих волио да укрстимо аргументе. Нека господа изађу у медије и нека кажу шта су урадили. Нису урадили ништа, него им се сва политика сводила на то да отежају Републици Српској“, рекао је Вишковић.

Вишковић је вечерас учествовао у предизборној трибини градског одбора СНСД-а Милићи.

Архива