Дoдик одликовао Полтавченка: Успјешна сарадња Српске и Санкт Петербурга

13.09.2018 Актуелно
 
Додик је изразио задовољство и част што је губернатор Санкт Петербурга посјетио Бањалуку.

– Ова посјета је доказ велике сарадње. Захваљујући доприносу губернатора Полтавченка, можемо да констатујемо да је наша сарадња данас веома успјешна и биће још успјешнија и садржајнија – рекао је предсједник Српске и додао да је Полтавченко залагањем и преданошћу заслужио орден Републике Српске. 

Додик је истакао могућност проширења сарадње и на изградњу електрана и у области здравства.

Полтавченко је изразио захвалност за додијељени орден, истакавши добру сарадњу и пријатељске односе Санкт Петербурга и Српске.

– Нисам дошао овдје због ордена, већ због наставка добре сарадње и односа са руководством Републике Српске – рекао је он.

Полтавченко је истакао да је јако битно да пријатељски односи Српске и Санкт Петербурга прерастају у добре економске и политичке односе и сарадњу.

Губернатор је за сутра најавио потписивање меморандума о изградњи каскада хидроелектрана.

Полтавченку је уручен Орден Републике Српске на ленти за нарочите заслуге у развијању и учвршћивању привредне сарадње и политичких односа Српске и Русије.

Састанку у Палати Републике присуствовали су и премијерка Српске Жељка Цвијановић, амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов, шеф Представништва Српске у Москви Душко Перовић и градоначелник Бањалуке Игро Радојичић.

Архива