Дневни ред Предсједништва БиХ биће утврђиван у интересу Српске

12.09.2018 Актуелно

 „О томе неће бити разговора“, истакао је Додик на вечерашњем предизборном митингу у Фочи.

Он је рекао да ће се залагати за уставни оквир какав је написан у Дејтону, а не онакав какав су наметали високи представници, и нагласио да неће бити могуће да Српска буде понижена или да се од ње тражи нешто на шта није спремна.

Додик је рекао да је у Фочи урађено доста добрих послова и да ће са руководством општине и даље договарати велике пројекте значајне за све становнике.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да велики број људи који су се окупили на тргу у Фочи показује снагу ове странке, чија ће побједа на предстојећим изборима бити још једна побједа за Српску.

„Република Српска нам је превише драгоцјена да бисмо је пустили да буде експеримент или звечка у нечијим рукама“, поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да је важно што ће права Срба у Федерацији БиХ /ФБиХ/заступати јединствена Српска листа.

„Срби у ФБиХ су годинама угрожени, обесправљени и занемаривани. Они знају да је СНСД уз њих и потребно је доста радити да се рехабилитује њихова позиција, а то ћемо радити заједно са Србијом“, рекла је Цвијановићева.

Кандидат за посланика у Народној скупштини Републике Српске из Изборне јединице девет Вељко Марић рекао је да је поносан на све што је у претходних неколико година урађено у Фочи уз помоћ руководства Српске.

„Унаприједили смо инфраструктуру, образовање, студентски стандард, привреду, пољопривреду, водопривреду, збрињавали породице без станова. Ако добијем подршку и даље ћу радити за Фочу, Херцеговину, Српску и њене грађане“, навео је Марић.

Носилац листе за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Лука Петровић рекао је да ће један од великих пројеката који ће Српска реализовати са Србијом бити изградња модерног пута од Фоче до Тјентишта.

„То је уско грло, да Фоча продише према југу“, истакао је Петровић.

На трибини су говорили и кандидат за посланика у Народној скупштини Српске из Изборне јединице девет Дејан Павловић, носилац листе за парламент БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац и кандидат за овај ниво власти Горан Милић. 

Фото галерија:

[widgetkit id=“103″]

Архива