Додик: Желимо да у Гацку урадимо много више након изборне побједе

22.09.2018 Актуелно

Додик је рекао на предизборној трибини у Гацку да очекује убједљиву побједу кандидата СНСД-а у овом мјесту, посебно кандидата за предсједника Републике Српске Жељке Цвијановић.

„Вечерас смо дошли да замолимо Гачане да и овог пута буду на страни побједника. Гацко има највећи буџет у односу на број становника, али оно што видим су јад, чемер и срамота“, рекао је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да очекује велику подршку становника Гацка, која ће допринијети великој побједи СНСД-а на свим нивоима власти.

Она је истакла да јој је веома жао због тренутно лошег стања у коме се налази Гацко, гдје се налази веома важан ресурс Републике Српске и чију половину општинског буџета чини рента од Рудника и Термоелектране „Гацко“.

„Очекујем да у наредном периоду буде доста боља сарадња, првенствено са онима на локалном нивоу, како бисмо од Гацка могли да направимо пристојно мјесто за живот. Знам и вјерујем да ће Гацко дати велику подршку нашој великој побједи“, поручила је Цвијановићева на предизборној трибини.

Носилац листе СНСД-а за парламент БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац поручио је да се „никоме никада не смије дати Република Српска и да они знани и незнани, странци и они који издају Српску у Сарајеву, већ сада знају да је народ првенствено уз Републику Српску, Милорада Додика и Жељку Цвијановић“.

„За наше људе је императив да је наша Република стабилна, напредна и да нико не смије да је напада, баш зато нам требају Жељка Цвијановић и Милорад Додик“, рекао је Кошарац.

Он је нагласио да опозиција, што је најгоре по њих, нема подршку српског народа.

„Жалосно је што /кандидата СЗП за предсједника Српске Вукоту/ Говедарицу подржавају бошњачке партије и Бакир Изетбеговић, који га је изабрао да буде кандидат за предсједника Републике Српске, али ми зато имамо нашу Жељку Цвијановић коју ће изабрати народ Српске“, рекао је Кошарац.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Српске из Изборне јединице девет Лука Петровић истакао је да је препуна гатачка дворана доказ да је „прокључала гатачка крв“ и да су Гачани одлучили да побиједи СНСД, Жељка Цвијановић и Милорад Додик.

„Побједа у Гацку ће нам бити најслађа у Републици Српској, јер овај тим, предвођен Жељком Цвијановић и Милорадом Додиком, мукотрпно ради на свим пројектима и има одличне везе са Србијом и Русијом, за разлику од оних других који су своју издају доказали укидањем Војске Републике Српске, пребацивањем финансија у Сарајево и покушајем да укину МУП Српске“, рекао је Петровић.

Он каже да је „циљ опозиције, која је производ странаца, да доврше посао и да једину униформисану силу у Републици Српкој – полицију пребаци на ниво БиХ“. „То им нећемо дозволити и то ће показати резултати 7. октобра“, каже Петровић.

Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Срђан Миловић истакао је да су Гачани увијек цијенили политику очувања Српске и да ни овога пута неће насјести на „сервирану превару међународне заједнице и њених помагача који себе називају Савез за побједу“.

Фото галерија:
[widgetkit id=“113″]

Архива