Додик: Заједно раде на умањивању Вучићеве снаге

06.09.2018 Вијести
 
Предсједник Републике Српске је на питање новинара – да ли као неко са добром интуицијом и ко је добро обавијештен очекује, послије данашњих изјава косовских званичника, да Вучић оде у суботу на КиМ, рекао да не зна, али и да лично не вјерује “странцима“.
 
„Имам ту мало дуже искуство, мене су једном странци преварили и послине тога више немам ниједног разлога да им вјерујем. Мислим да сви раде заједно, западњаци и Албанци и када ту додате дио Срба, онда се види колико се Вучићева снага умањује”, рекао је Додик гостујући на РТС-у.
 
Додик истиче да Вучић још нема рјешење, нити неко понуђено рјешење, али да покушава да дође до рјешења и да га упркос томе многи Срби оспоравају.
 
„Нема ништа горе преговарати у име Републике Српске, а сада у име Србије, а да вас унутра руше институције и појединци. То се овдје (у Србији) дешава. Према томе, ако је овај народ изабрао Вучића за предсједника, онда се мора подржати бар у том погледу. Можемо ми да се не слажемо по питању социјалне и економске политике и инфраструктурних пројеката и слично, али ако је изабран за предсједника, онда је овај народ њему дао мандат да преговара”, нагласио је Додик.
 
Поручио је да сви у Србији треба да стану иза Вучића по питању КиМ и да ту мора да постоји консензус око националних питања.
 
Додик је напоменуо да ће свакако Вучића када дође до неког рјешења питати народ шта мисли о томе.
 
На питање шта је тренутно на столу и шта значе ове идеје о разграничењу и корекцији граница, Додик је рекао да је то “озбиљна промјена на глобалном нивоу и да раније није могло да се чује.
 

Архива