Додик: Вучић ради одговоран народни, државни и национални посао

09.09.2018 Актуелно

Додик је нагласио да је политика предсједника Србије политика дијалога, због чега је отишао у посјету Косову и Метохији.

Он сматра да Вучић ради одговоран народни, државни и национални посао, а да овај потез говори о такозваним косовским властима.

„Они мисле да се све може завршити силом, док је политика Вучића политика дијалога и он је дошао на Косова да разговара. Ово је и најгора прича и приступ Европи, која ће, највјероватније, да игнорише тако нешто“, рекао је Додик новинарима у Бихаћу.

Додик је упитао што би се догодило да је неко од Срба забранио неком од Албанаца да пређе преко територије Србије и иде даље према Европи.

„Сада у суштини предсједнику државе, чије је Косово интегрални дио по политици те државе и Резолуцији 1244 УН, марионетске власти из Приштине забрањују да се креће међу својим народом“, навео је Додик.

Према његовим ријечима, то је неприхватљиво, недопустиво и говори о самој намјери тог режима и подршци коју имају.

„Да сам на мјесту Вучића сигурно не бих отишао тамо, јер је познато да ЕУ и власти на Косову заједно дјелују и против њега лично и његових иницијатива, као и против Србије и српског народа на Косову“, рекао је Додик.

Архива