Додик: Вратимо назив Српско Сарајево

24.09.2018 Актуелно

 „Организујте референдум и вратите назив Српско Сарајево. На то имамо право и то нам нико не може забранити. Предлажем да то урадимо већ на прољеће“, рекао је Додик на трибини у Источном Новом Сарајеву.

Он је поновио да ће до 5. октобра бити отворена нова болница у Источном Сарајеву и да ће отварању присуствовати предсједник Србије Александар Вучић јер ће болница носити назив „Србија“.

„Србија нам је много помогла овђе, у изградњи музеја, трга, обданишта, а изградићемо још вртића јер има много ђеце која треба да слободно расту и развијају се“, рекао је Додик.

Он је поновио да ће се када постане српски члан Предсједништва БиХ залагати за враћање надлежности Републике Српске јер све оно што су наметнули високи представници, мимо Устава, мора поново да буде испреговарано са представницима Републике Српске.

„Оно што они радили радили су на силу и ја ћу покренути иницијативу да се у Предсједништву БиХ одмах покрене тужба против бивших високих представника који су кршили Дејтонски мировни споразум, што се посебно односи на Педија Ешдауна“, поручио је Додик.

Он је додао да ће, уколико Предсједништво то не буде хтјело урадити, он путем својих дипломатских контаката покушати да доће до неких земаља у свијету које то могу урадити и да да ће бити један од његових основних приоритета.

Према његовим ријечима, неко попут Ешдауна не може да прође некажњено за сва зла која је нанио српском народу.

Фото галерија:

[widgetkit id=“117″]

Архива