Додик у Љубињу: Милион КМ за важне локалне пројекте

28.09.2018 Актуелно

Додик је истакао да је веома тужно што ни предсједник ни премијер Српске не знају како изгледа начелник Љубиња јер он никада није изразио жељу да са њима разговара, како би заједнички сагледали шта треба да се уради у овој општини.

„Али због ових младих људи у Љубињу, наћи ћемо начин да реализујемо пројекте које смо договорили у висини од 200.000 КМ и додатних 800.000 за оно што предложе људи у овој општини“, поручио је Додик.

Он је обећао и нову опрему за Дом здравља, наводећи да је један од приоритета и реконструкција пута Требиње-Љубиње-Столац.

„Да бисмо реализовали ове пројекте морамо да будемо заједно, зато очекујем вашу подршку на изборима“, навео је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да Љубиње заслужује пуно више и боље, али да се то може постићи само онда када се сарађује са републичком влашћу и када на локалном нивоу постоје људи који умију да кажу шта треба да се ради, а не само да ћуте.

„Вјерујем у Љубиње које може да иде напријед, али зато се морају бирати одговорни људи“, истакла је Цвијановићева.

Она је најавила ново повећање плата и пензија, јер за то постоје финансијски услови, али и из ината онима који говоре да ће Српска пропасти.

„То прича наша опозиција. А ту исту причу прича и Бакир Изетбеговић. Али у инат њима, Република Српска је већ толико јака да сви на њу будемо поносни“, поручила је Цвијановићева.

Носилац изборне листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац истакао је да се уз тим предвођен Милорадом Додиком и Жељком Цвијановић једино може радити на очувању Републике Српске и окупљању српског народа.

„Са њима ћемо Српску учинити трајном и стабилном. Они су четири године радили у веома тешким условима када смо се борили за Српску и када смо жељели да помогнемо сваком човјеку и општини, док су они у Сарајеву правили само штету Републици Српској“, рекао је Кошарац.

Он је навео да вјерује да Љубињци, као и остали грађани Српске, воле Србију и Русију, због чега је јасно да ће и они 7. октобра гласати за оне који раде у интересу Српске, а то су СНСД и његови кандидати.

Носилац изборне листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Лука Петровић истакао је да се у сваком мјесту у Херцеговини поносно вијори застава СНСД-а и Српске, што треба да остане и у Љубињу након 7. октобра.

„Кадар СНСД-а красе рад и резултати, али то у Љубињу до сада нисмо имали прилике да покажемо, зато дајте повјерење Жељки и Милораду да се поправите као и друге општине у Српској“, поручио је Петровић.

Он је навео да су српски представници у Сарајеву одговорни што до сада није реконструисан пут Требиње-Љубиње-Столац, јер су свјесно блокирали средства од акциза.

Кандидат СНСД-а за народног посланика из Изборне јединице девет Сузана Милутиновић истакла је да је дошло вријеме да се у Љубињу промијене многе ствари, које већ годинама не функционишу.

„Ови избори су наша највећа шанса да се у Љубињу нешто промијени, да се чвршће и боље повежемо са републичком влашћу, јер сами не можемо ништа“, поручила је Милутиновићева.

Она је истакла да су већ договорени бројни пројекти, који ће бити реализовани уз помоћ Владе Републике Српске и њених институција.

Архива