Додик: У Херцеговину уложено више новца него што је наплаћено пореза

22.09.2018 Актуелно

Додик је на предизборном скупу СНСД-а истакао да Херцеговина треба да буде дио Крајине, јер Крајина не жели ниједан фенинг који се створи у Херцеговини, док опозиција покушава да то представи потпуно супротно.

Он је истакао да је поносан на добре односе које има са Србијом и Русијом и што је имао прилику да у Бањалуци угости министра иностраних послова те земље Сергеја Лаврова.

„Српски народ је кроз историју научио да не може да буде слободан ако нема државу, јер све државе у којима смо ми претходно били – испаштали смо и били бисмо побијени – од Јасеновца и Пребиловаца до Корита“, поручио је Додик.

Он је навео да народ Српске неће подржати оне који кажу да је у БиХ једини онај који има визију Бакир Изетбеговић, како је то својевремено рекао кандидат Савеза за побједе за предсједника Српске Вукота Говедарица.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да су представници актуелне власти у Српској увијек слушали шта говори народ и да нису, за разлику од опозиције, ишли у стране амбасаде да примају инструкције шта да треба да се ради.

Цвијановићева је истакла да је пред Републиком Српском период у коме ће она бити све јача и снажнија, у којој је направљена солидна финансијска конструкција која је обезбиједила повећање плата, пензија и социјалних давања, те већа издвајања за пољопривреду и увођење нових социјалних права.

„Ми смо ове године у стању да као стабилна Република инвестирамо више од 120 милиона КМ широм Српске. Билећа је саставни дио једне такве интервенције Владе и на то сам посебно поносна“, навела је Цвијановићева.

Цвијановићева је подсјетила на бројне пројекте које Влада Републике Српске реализовала у сарадњи са локалном влашћу у Билећи, наводећи да очекује да и у будућности заједнички раде на добробит како грађана Билеће, тако и цијеле Српске.

Носилац изборне листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац рекао је да му је драго што Жељка Цвијановић и Милорад Додика и у Билећу могу да дођу поносни и чистог образа.

„Тако долазе јер никада нису издали Републику Српску и јер су увијек били са својим народом. Потврђујем и овдје да је Српска завјет и да је не дамо никоме“, поручио је Кошарац.

Он је рекао да су Цвијановићева и Додик радили искључиво за Српску, док су представници опозиције „клеветали и лагали“, јер су постали свјесни да народ неће оне који слушају Сарајево и Бакира Изетбеговића.

„Онда када Милорад Додик оде у Сарајево, Република Српска ће бити стабилна само уколико Жељка Цвијановић буде предсједник Републике“, поручио је Кошарац.

Носилац изборне листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Лука Петровић рекао је да су Херцеговина и Билећа дио побједничке коалиције, која ће 7. октобра остварити убједљиву побједу.

Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Радован Вуковић истакао је да је СНСД постао најјача странка у овој општини још 2004. године од када побјеђује на сваким изборима, што ће, како је рекао, бити и 7. октобра.

„А побједа је неупитна јер је Милорад Додика тај који је спасио Републику Српску и њену полицију, истовремено се, веома вјешто, одупирући од свега онога што су покушали да направе појединци из Сарајева“, навео је Вуковић.

Он је подсјетио на важне пројекте урађене у Билећи, истичући да се у овој години реализује инвестиција вриједна око осам милиона КМ у оквиру које се гради водоводна и канализациона мрежа.

Фото галерија:

[widgetkit id=“114″]

Архива