Додик: Србија донирала пет санитетских возила Српској, једно је за Сребреницу

25.09.2018 Актуелно

 Додик је, након састанка са начелником Сребренице Младеном Грујичићем, рекао новинарима да је у тој општини реализован низ инфраструктурних пројеката и ријешени бројни проблеми, те да се са новом општинском влашћу све промијенило на добробит становништва.

Он је навео да је на данашњем састанку, којем је присуствовала и премијер Српске Жељка Цвијановић, разговарано о томе да се коначно почне са рјешавањем питања бање у Сребреници.

„У идућој години власт Републике Српске планира да систематски уђе у све бање у Српској и биће третирана и бања у Сребреници, да бисмо видјели како побољшати квалитет и омогућити прилив корисника услуга“, рекао је Додик.

Он је захвалио начелнику Сребренице и његовом тиму што су истрајали у програмима које су раније договорили.

„Захваљујем и Србији која је у лику Александра Вучића овдје била веома присутна у неколико наврата и капитално помогла конкретним средствима, као и привредницима који показују интерес да овдје инвестирају властита средства, и спремни смо да их подржимо“, нагласио је Додик.

Додик је закључио да би Сребреница реализацијом планираних амбиција могла бити дефицитарна са радном снагом.

Начелник Сребренице Младен Грујичић рекао је да је порука руководства Српске јасна – желе бољи живот Сребреници и учиниће све да та општина заборави прошлост и преброди трагедију, те ојача економију, која је била на завидном нивоу прије рата, а сада дјелује у одређеном дијелу капацитета.

„Имали смо разговор и са привредницима, којима су ријешени да помогну и предсједник и премијер Републике Српске. Уколико реализујемо започете пројекте ријешићемо проблем незапослености у Сребреници“, истакао је Грујичић.

Он је нагласио да је локална власт у Сребреници усмјерена према свим становницима и изразио увјерење да ће Републику Српску још дуго водити актуелна власт, да би јачале и Српска и Сребреница.

Архива