Додик: Соколац има перспективу

24.09.2018 Актуелно

Он је на предизборној трибини СНСД-а на Сокоцу рекао да је градња ауто-пута 

на овом подручју у програмским документима Владе Српске и да ће реализација тог пројекта кренути сходно могућностима Српске.

Додик је нагласио да СНСД на Сокоцу жели да види и развој нове индустрије и вјерује да Српска за то има простора, али да је потребно да Република Српска има стабилну политичку власт, а да она долази са побједом СНСД-а у Српској.

Он је рекао да Соколац представља важан дио Републике Српске и да су људи са овог подручја у одбрамбено-отаџбинском рату дали много да Српска буде одбрањена.

„Република Српска народу овдје дугује много, али, нажалост, због немогућности да уједначимо политичке циљеве, понекада има и неког неразумијевања“, рекао је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је на Сокоцу да је захваљујући политикама СНСД-а Република Српска данас јака и да се развија свака општина, као и оне на чијем челу се налазе људи из другог политичког блока који по правилу не желе да сарађују са Владом Српске.

„Али ми увујек нађемо начин да тамо имплементирамо пројекте зато што знамо да то радимо због грађана, а не због неких начелника и локалних управа које нису разумјеле да само напријед могу ићи уколико су повезане са Владом Српске“, навела је Цвијановићева.

Она је истакла да Република Српска данас нема никаквих финансијских проблема и посјетила да је данас почела исплата једнократне помоћи за пензионере, да је Влада повећавала пензије, плате и да ће наставити да то раде и даље.

Кандидат СНСД-а за посланика Народне скупштине Републике Српске из Изборне јединице осам Милан Јоловић Легенда рекао је да срцем подржава политику СНСД-а и Милорада Додика јер се боре за Српску, за њен равномјеран развој и социјалну једнакост.

Он је нагласио да подржава и кандидата коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Српске јер је Цвијановићева показала у протеклом четворогодишњем периоду да домаћински води рачуна о Српској.

Кандидат СНСД-а за посланика Народне скупштине Републике Српске из Изборне јединице осам Мирко Чоловић поручио је да је вечерашњи предизборни скуп на Сокоцу показао да се у тој локалној заједници одређене ствари требају мијењати када је ријеч о односу са републичком влашћу.

„Републичка власт је увијек излазила у сусрет општини Соколац, међутим општинска управа је направила то да је општина данас око 12 милиона КМ у дефициту“, навео је Чоловић.

Он је потсјетио да је Владе Срспке била издвојила 300.000 КМ за инфраструктурне пројекте на Сокоцу, али да нису добили сагласност руководства општине да се реконструишу путеви и неколико соколачких насеља.

На вечерашњој трибини на Сокоцу окупљенима грађанима су се обратили носилац листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ у Изборној јединици три Сташа Кошарац, носилац листе кандидата СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске у Изборној јединици осам Мирослав Вујичић.

Фото галерија:

[widgetkit id=“116″]

Архива