Додик: Руско-српски храм у Бањалуци оплемењује пријатељство два народа

21.09.2018 Актуелно

„Оставићемо храм у завјет новим генерацијама. Људи који из Русије долазе овдје имаће свој дом и доказ свједочанства нашег великог пријатељства“, истакао је Додик након што је са министром иностраних послова Руске Федерације Сергејом Лавровим посјетио темеље руско-српског храма.

Додик је истакао да је Српска је стабилна, мирна и посвећена развоју, а да присуство успјешних руских компанија за њу значи много.

„Све је то доказ наше добре сарадње. Желим да захвалим предсједнику Руске Федерације Владимиру Путину на пажњи коју нам је увијек поружао“, рекао је Додик.

Он је истакао да је Русија привржена миру, поштивању међународног права и Дејтонском споразуму и да је то оно што нас чини још ближим.

„Али, морам да кажем да су интервенције које су чинили многи високи представници деградирали Дејтонски споразум, отели наше надлежности из изворног Дејтона и учинили да се Српска бори за свој статус који је остварила мировним споразумом“, нагласио је Додик и захвалио на чврстом ставу који заступа Русија према Дејтонском споразуму.

Архива