Додик: Република Српска је држава српског народа

20.09.2018 Актуелно

„Ово је наш грунт, а они који су други и другачији могу овдје слободно да живе и да уживају сву слободу коју имамо, али не могу да нас успоравају у томе“, истакао је Додик на предизборној трибини СНСД-а.

Он је навео да је политика СНСД-а, „да свјесни нашег идентитета, не правимо и не понављамо наше историјске грешке“.

„Немам намјеру да као политичар правим и понављам заблуде“, поручио је Додик.

Он је најавио оштру борбу против свих који су спремни да краду народни новац.

„Морамо да постанемо боље и поштеније друштво, мора друштво да нађе начина да се одрекне и избаци са важних мјеста у државној управи и јавним предузећима разне битанге које су спремне да краду народни новац“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, социјални програм СНСД-а своди се на то да ниједан човјек не живи у сиромаштву и да ниједан није гладан, а то подразумијева низ државних мјера које морају да буду спроведене и на републичком и локалном нивоу заједно.

Он је најавио да ће идуће године бити уложена значајна средства како би „Вилина Влас“ постала прави бањски туристички центар, да ће бити подржан Емир Кустурица и његови напори да буде завршено све што је неопходно у Андрићграду, као и начелник општине у свему што води ка новим инвестицијама.

Према Додиковим ријечима, у стратешким плановима развоја економије и инфраструктуре уцртан је пут од Вардишта, који је мјесто споја са ауто-путом у Србији, преко Вишеграда, Рогатице и Пала до Источног Сарајева.

„Није нам циљ у Бањалуци да овдје извучемо добит и повучемо је на рачуне Републике Српске. Хоћемо да добит која овдје буде остварена у најмањем износу од пола средстава буде реинвестирана у Вишеграду. Сва економија у БиХ треба да буде усмјерена у туризам“, нагласио је Додик.

Он је поручио да ће чим се заврши изборна кампања у Коњицу почети градња спомен-цркве која ће носити име Петра и Павла, дјечака који су са родитељима били убијени у протеклом рату.

Додик је истакао да је био потресен када је чуо причу породице Голубовић из Коњица.

„У Коњицу је породица Голубовић – професор и његова жена у средњој школи са синовима Павлом, који је имао седам година, и Петром од девет година – изведени испред стамбене зграде и убијени. Петар је некако успио да се извуче и дошао до полицијске станице, а полицајци су га вратили злочинцима, који су га убили“, испричао је Додик.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић поручила је да су потребне јаке институције јер само јака Српска, са јаким институцијама, а то значи и са јаком влашћу може да подиже плате и пензије.

„Наше институције су гаранција нашег опстанка, да ће да извршавају обавезе према грађанима, да ће штитити интересе Републике Српске. Захваљујући стабилности коју смо чували претходних година и унапређивали могли смо да инвестирамо у Вишеград. Овдје је више од 35 милиона КМ инвестирано“, навела је Цвијановићева.

Она је истакла да власт у Републици Српској слуша инструкције грађана, а не страних амбасада.

„Треба нам јака екипа у Сарајеву која неће дати да нас понижавају и одузимају нам надлежности. Хоћемо Републику Српску у којој ћемо да радимо, да повећавамо плате и пензије, да запошљавамо људе. Ми желимо јаку Српску, јаку репрезентацију у Сарајеву и јак тим у Бањалуци који ће да ради за све нас и за оне који ће да дођу послије нас“, поручила је Цвијановићева.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Лука Петровић поручио је да ће Требиње и Вишеград бити окоснице развоја туризма на истоку Српске.

Он је истакао да опозицију треба послати у политичку пензију.

Носилац листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац рекао је да су резултати Владе Републике Српске повећане плате и пензије, инвестиције у свакој општини и друго.

Он је нагласио да је у Сарајеву Републици Српској потребан Додик јер није политичка кукавица и зато што слуша глас народа.

„Нас интересује Република Српска, а не интересује нас БиХ“, нагласио је Кошарац.

Фото галерија:

[widgetkit id=“112″]

Архива