Додик позвао Србе у ФбиХ да подрже српску листу

16.09.2018 Актуелно

 Додик је на предизборном скупу у Приједору истакао да је српска листа резултат напора СНСД-а и онога што чини у општинама у Федерацији БиХ са већинским становништвом.

„Радећи у Дрвару, Гламочу, Грахову, вршећи локалну власт посљедњих десетак година, схватили смо и драго ми је да ће и остали то тако прихватити, да формирање српске листе подразумијева потребу да се у ФБиХ досегне до посланика у федералном парламенту“, рекао је Додик.

Додик је рекао да је СНСД у Приједору, заједно са народом и коалиционим партнерима, чинио све да у овом граду буду ријешени многи комунални проблеми.

„СНСД овдје дјелује и ради и има велику подршку. Обезбиједили смо још 1,5 милиона КМ за уређење одређених праваца и то ћемо радити што прије буде могуће“, рекао је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНС-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да људи свуда гдје су угрожени, а Срби су то у ФБиХ, треба да се окупе, фомирају заједничке листе и наступе јединствено.

„О томе не причају ни странци нити о томе води рачуна политичко Сарајево, али, ево, ми им дајемо снагу на тај начин. Желимо да имају своје представљање, да буду фактор у складу с оним што им је Устав дао. И овај политички активизам, који се сада тамо одвија, у функцији је тога да се статусно поправи положај Срба у ФБиХ“, рекла је Цвијановићева.

Према њеним ријечима, људи из СНСД-а давно су разумјели да треба одржати континуитет њихових активности да би били организовани и знали да имају припадност политичкој партији која о њима води рачуна, те да преко ње имају везу са Републиком Српском.

Она каже да је сигурна у велику побједу СНСД-а, те да пуна Спортска дворана сала „Младост“ у Приједору вечерас показује како изгледа подршка народа.

„Идемо полако, градимо, јачамо наше институције и сигурна сам у велику побједу нашу, али и у велики успјех Републике Српске“, нагласила је Цвијановићева.

Цвијановићева је истакла да су велики тим који раде за јаку Српску и да СНСД побјеђује зато што зна да треба да прима инструкције од народа, те да ради оно што народ очекује.

На вечерашњој трибини СНСД-а у Приједору представљени су кандидати за Парламентарну скупштину БиХ и кандидати за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице један.

Фото галерија:

[widgetkit id=“105″]

Архива