Додик: Опозиција призива украјински сценарио

29.09.2018 Актуелно

 

Додик је рекао у интервјуу за „Курир“ да ће можда једном изгубити изборе, али да гарантује да то сигурно неће бити у овој години.

Говорећи о мијешању странаца у изборни процес у БиХ, Додик је рекао да је то постала потпуно нормална ствар, од нивоа службеника амбасада па надаље.

„То више и није нека посебна вијест јер се мијешају годинама. Сада је то само појачано због предизборне кампање“, рекао је Додик и додао да мисли на британске и америчке амбасадоре.

Додик је оцијенио да је срамотно да се тако понашају државе које себе називају колијевкама демократије и да газе своје принципе за које се наводно залажу. „И још већа је срамота што осим притисака, подмићују, прије свега медије и невладине организације које раде против система“, рекао је Додик.

Он је невео да постоји сумња да има и његових политичких противника који су на платном списку странаца.

„Са свих страна су кренули на мене да ме сруше. Странци, и то они које сам поменуо на све начине покушавају да спасу Младена Иванића од пропасти“, рекао је Додик.

Он је подсјетио на изјаву британског министра одбране Гавина Вилијамсона да ће Велика Британија размјестити 40 особа у БиХ које ће се прикључити специјалистичком надзорном и обавјештајном тиму Еуфора у наредних шест мјесеци.

„Шта ћете више? Какви вам докази требају? Отворено вам каже њихов министар одбране. Шаљемо вам наше агенте да вас шпијунирају. Је ли то демократија? Мало сутра“, констатовао је Додик.

На питање зашто га сада неће западне силе, за које је некада био прихватљив, Додик је рекао је да је то зато што он има карактер и што није климоглавац и полтрон.

Он каже да Република Српска мора да остане и да је зато „трн у оку“.

„Знам да ме Американци и Британци неће, али баш ме брига. Мене хоће српски народ“, рекао је Додик и додао да су Британци дали шест милиона фунти како би се смањио српски утицај.

Додик је рекао да је разговарао са предсједником Србије Александром Вучићем, који је раније изјавио да има фрапантне податке да се стране амбасаде мијешају у изборе у БиХ, о чему ће податке изнијети након избора.

Он је навео да и анкете и стање на терену показују да он побјеђује на предстојећим изборима и указао да на скуповима које организује СНСД има пет пута више људи него на онима које има опозиција у Српској.

Када је ријеч о његовом статусу што се тиче црне листе САД, Додик је рекао да ни сам не зна какав је.

„Не знам више ни сам. Ако хоће нека ме скину, али не морају. Баш ме брига“, поручио је Додик.

Коментаришући изјаву предсједника Србије Александра Вучића да је његова политика у вези са Косметом доживјела пораз, Додик је рекао да је то било искрено.

„Предсједник Србије носи огроман терет своје поштене намјере да косовско питање постави као најважније државно питање. Свима је јасно да је прије доласка Вучића на власт Косово било изгубљено за Србију. Нико га није отварао и било је питање времена затварања приче на штету Србије и српског народа“, рекао је Додик.

Он је закључио да је предсједник Србије вратио питање Космета како би заштитио Србе на Косову и Метохији, али и да би заштитио Србију као државу.

Архива