Додик: АНУРС – угледна научна и културна институција

24.09.2018 Актуелно

 

Додик је истакао да је ријеч о значајном јубилеју који заслужује посебну пажњу, не само академске заједнице, већ и друштва у цјелини, јер је ријеч о институцији од високог националног интереса, будући да представља извор друштвеног, економског и културног развоја Републике Српске. 

Он је подсјетио да су упоредо са Републиком Српском настајале и изграђивале се њене институције, па тако и АНУРС, који се захваљујући, прије свега, великом ентузијазму њених оснивача, постепено развијао и изграђивао протеклих 25 година. 

Додик је нагласио да је АНУРС данас, на понос и задовољство народа у Српској, угледна и респектабилна научна и културна институција која окупља научне раднике и ствараоце, који су својим знањем и изузетном способношћу спремни да се суоче са бројним проблемима и изазовима који заокупљају друштво. 

Он је додао да се рад Академије, као независне и самосталне установе, базира на научним принципима и чињеницама који имају важну улогу у сваком друштву и немјерљив допринос његовој изградњи и напретку. 

Акадамија наука и умјетности Републике Српске утемељена је 1993. године.

Архива