Додик: Не идем у Сарајево да дестабилизујем БиХ, него да заступам интерес Срба

25.09.2018 Актуелно

 

„Нећу зауставити ниједан муслимански пројекат у Федерацији БиХ /ФБиХ/, али нећу дозволити ни да неко зауставља пројекте у Републици Српској, који су у њеном интересу. То је био случај у претходном периоду када је у питању изградња моста између Братунца и Љубовије коју је оспоравао Савјет министара, као и питање гасификације у Српској и други пројекти“, рекао је Додик.

Он је на предизборној трибини СНСД-а поручио да се свијет мијења и односи у међународној политици и да без јаке власти нема снажне државе и народа.

„У међународним круговима Сребреницу су приказивали као мјесто вандализма које су починили Срби и морали смо доказивати да није тако. Сребреница је смишљена прича различитих међународних представника предвођених САД да би Срби били окривљени. Зато смо поништили срамни извјештај некадашње Владе Републике Српске о Сребреници јер су више од 2.000 сахрањених Бошњака у Поточарима војници и то је војничко гробље, ту нису сахрањени цивили и та истина треба да се утврди и докаже“, рекао је Додик.

Он је поручио да жели истину о рату и миран живот са Бошњацима.

Додик је најавио подршку Сребреници у реализацији пројеката запошљавања како би било ријешено питање незапослености у овој општини отврањем неколико стотина радних мјеста и оживљавањем рада бање „Губер“.

Он је рекао да ће побједнички тим СНСД-а представљати српски народ и ништа неће учинити против Бошњака и Хрвата.

„Окупљени смо јачи! Са Србијом градимо многе објекте и, захваљујући Александру Вучићу, сада се у Сребреници много боље живи јер је средствима Србије Сребреница промијенила суморну слику и добила много љепши изглед и боље услове за живот“, поручио је Додик, истичући да ће побиједити и да их истрајност људи у Сребреници и осмострука побједа СНСД-а у тој општини на то обавезује.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да су кандидати те странке опредијељени да раде за Републику Српску и да све битке могу добити.

„Можемо, јер смо једно, народ и народна власт заједно за Сребреницу и Републику Српску“, поручила је Цвијановићева.

Она је истакла да ће побједом СНСД-а на изборима бити заустављена понижења, одузимање средстава Републике Српске и срамота коју актуелни српски представници у заједничким органима у Сарајеву наносе српском народу.

„Ни овдје у Сребреници ништа није пало с неба, него је учињено много напора и у сарадњи са новим начелником општине дошло је до напретка и побољшања стања“, поручила је Цвијановићева.

Говорећи о досадашњим резултатима СНСД-а, Цвијановићева је навела да су они довели до стабилизације Републике Српске, до финансијске консолидације и стварања могућности за повећање пензија, плата и измиривања свих обавеза.

„Сви кидишу на институције Српске јер им смета што су стабилне и биће још јаче уз нашу побједу на предстојећим изборима“, рекла је она.

Носилац листе СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац рекао је да су предсједник и премијер Српске помагали Сребреницу и када није начелник општине био Србин, а садашњи састав Савјета министара неће да уплати средства овој општини јер је на њеном челу Младен Грујичић, што говори о карактеру тог тијела и српских чланова у том органу.

На данашњој трибини представљени су кандидати СНСД-а за парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три, међу којима и кандидат Сања Мочевић из Скелана.

Представљени су и кандидати СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице седам, међу којима и носилац листе Радован Вишковић и кандидат из сребреничке општине Него Јевтић, који су позвали бираче да 7. октобра изађу на изборе и дају повјерење онима који су се доказали у вођењу српског народа и заштити Српске, а то су кандидати СНСД-а.

Архива