Додик: Испуњена обећања на политичком, економском и социјалном плану

18.09.2018 Актуелно

„Ми широм Републике Српске ширимо ентузијазам велике побједе и СНСД излази пред народ с образом, јер све што смо обећали ми смо и урадили на политичком, економском и социјалном плану, па и у веома тешким околностима“, оцијенио је Додик уочи страначке трибине у Угљевику.

Он је рекао да је републичка власт, заједно са грађанима Угљевика, учинила много да се одржи и подигне Термоелектрана у овом мјесту и да се продужи њен радни вијек.

„Термоелектрана је кључ живота у Угљевику и била су неопходна знатна средства да се обезбиједи нова технологија за продужење њеног рада, на чему смо радили протеклих 10 година“, навео је Додик и додао да се сада разговара са руским партнером да би се продужио технолошки вијек Термоелектране за још 20 година.

„У Угљевику смо увијек имали подршку грађана, која је на републичком нивоу била константна, па нема разлога да се то не деси поново“, закључио је Додик.

Кандидат СНСД за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је новинарима да страначко окупљање у Угљевику показује заједништво и снагу ове странке и коалиције која је заједничким радом обезбиједила значајна економска и финансијска побољшања у друштву.

„Зато Влада Српске може да обезбиједи убрзани развој свих општина, што показује и снагу буџета, тако да смо ове године у прилици да инвестирамо више од 120 милиона КМ у свакој општини широм Републике Српске“, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да то показује капацитет власти СНСД-а и њихову опредијељеност да даље раде, развијају и граде Српску.

„Вјерујем у подршку људи и снагу коалиције у Угљевику и знам да та снага коалиције увијек изњедри добар републички резултат“, закључила је Цвијановићева.

Посланички кандидат СНСД-а за Народну скупштину из Изборне јединице шест Милутин Тасовац из Угљевика рекао је новинарима да је Влада у ово мјесто уложила милионе марака кроз развој Термоелектране, али и еколошке пројекте, пољопривредне подстицаје и уређење корита ријеке Јање, као приоритетан у одбрани од поплава.

„Подршка политике СНСД-а и дјела Владе и предсједника Републике Српске кључном привредном субјекту `Руднику и термоелктрани Угљевик` кроз стотине милиона инвестиција омогућиле су очување здравих радних мјеста за много људи и могућност даљег развоја и запошљавања“, поручио је Тасовац на трибини СНСД-а, која је одржана на платоу испред Центра за културу у Угљевику.

Фото галерија: 

[widgetkit id=“108″]

Архива