Додик и Штрахе најавили споразум о два инфраструктурна пројекта

24.09.2018 Актуелно

Штрахе је након састанка, којем је присуствовао и потпредсједник Слободарске партије Аустрије Јохан Гуденус, изјавио да подржава ставове предсједника Српске Додика о мигрантској кризи у Европи, те да треба радити на томе да се појачају границе да мигранти не би могли да долазе на Балкан. 

На састанку је било ријечи и о изборама за Европски парламент, који ће бити одржани сљедеће године и који ће, према Штрахеовим ријечима, означити прекеретницу у европској политици, „јер више не могу да прођу политике Макрона и Меркелове“. 

Штрахе је дао апсолутну подршку Додику на предстојећим изборима у БиХ, преноси РТРС.

 

Штрахе: Подршка Додиковим ставовима о мигрантској кризи

Вицеканцелар Аустрије Хајнц Кристијан Штрахе изјавио је данас у Бечу да подржава ставове предсједника Републике Српске Милорада Додика у вези са мигрантском кризом у Европи, те да треба радити на јачању граница, да мигранти не би могли да долазе на Балкан.

„Заједнички интерес нам је да штитимо границе и мигранте вратимо одакле су дошли. Аустријанци његују, поготово сада када предсједавамо ЕУ, сарадњу са балканским земљама и желимо да продубљујемо наше односе“, рекао је Штрахе за РТРС након састанка са Додиком. 

Он је навео да је на састанку разговарано и о побољшању економске сарадње и реализацији инфраструктурних пројеката у Републици Српској. 

Говорећи о предстојећим изборима у БиХ, Штрахе је рекао да жели пуно успјеха Додику и изразио задовољство што је предсједник Српске данас у Аустрији. 

„Ово је дугогодишње пријатељство које његујемо. Желимо то да продубимо и у будућности сарађујемо на свим пољима“, истакао је Штрахе. 

Састанку је присуствовао и потпредсједник Слободарске партије Аустрије Јохан Гуденус.

Архива