Додик и Kарапетровић положили камен темељац за изградњу нове амбуланте у Слатини

23.09.2018 Актуелно

Додик је након полагања камена темељца рекао да је Влада Републике Српске из средстава клинириншког дуга за ову амбуланту издвојила 470.000 КМ.

Предсједник Српске је подсјетио да ће 5. октобра бити отворена болница у Касиндолу, те да се очекује и почетак радова на изградња болнице у Добоју чиме ће бити заокружен болнички систем у Српској.

„Раније смо радили на болницима у Бијељини, Невесињу, ради се на реконструкцији болница у Фочи и Зворнику, Приједору, Градишки, тако да ће читав болнички сектор бити модернизован са најсавременијом опремом која омогућава да тај сектор буде намирен за наредних 30 година. Остаје едукација кадра“, рекао је Додик.

Он је додао да преостаје реконструкција домова здравља на локалном нивоу да би се обезбиједило стабилно и независно функционисање здравтсвеног сектора и да би се што је више могуће приближили људима.

„Иницијатива да се овдје изгради амбуланта породичне медицине, које се граде у Лакташима широм мјесних заједнице, је допринос управо таквој реализацији. Када се на то дода да овдје имамо здравствени центар у Слатини, то говори да ће то бити сигурна кооперација или допуна која је неопходна за сваку врсту прегледа“, сматра Додик.

Начелник општине Лакташи Ранко Карапетровић рекао је да за изградњу амбуланте општина обезбиједила сву потребну докуметацију и земљиште, као и да је издата грађевинска дозвола, а у току је поступак избора извођача и радови би требало да почну до половине идућег мјесеца.

Директор Дома здравља Лакташи Сљежана Радетић истакла је да ће нова амбуланта значити пуно за становнике, али и за здравстевни систем општине Лакташи и Републике Српске у цјелини.

„Радимо и на школовању кадра. Тренутно је у Дому здравља шест младих љекара на специјализацији и у току је конкурс за два специјалиста ургентне медицине чиме показујемо да руководство Дома здравља и свих здравствених установа мисли о стручности особља“, додала је Радетићева.

Полагању камена темељца присуствовала је и помоћник министра здравља и социјалне заштите Републике Српске Бранка Сладојевић.

Архива