Додик: Градимо мирну и стабилну Српску

25.09.2018 Актуелно

 

„Градимо Републику која сарађује без икаквих скривалица са Србијом, Републику која има добре односе са Русијом и Републику која је спремна да ради са свим земљама Европе и свијета на партнерским и паритетним основама“, рекао је Додик вечерас на предизборном скупу СНСД-а.

Он је нагласио да СНСД хоће да гради Републику Српску која даје слободу за сваког човјека, без обзира на нацију и вјеру.

Додик је захвалио Зворнику за подршку коју је давао СНСД-у свих претходних година.

„Ово су избори на којима желимо и хоћемо да побиједимо“, рекао је Додик и позвао грађане да подрже СНСД у побједничком континуитету на изборима 7. октобра.

Кандидат за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је да само јака Република Српска може да извршава обавезе према својим грађанима.

„Моја порука је да будемо поносни на оно што је данас Република Српска, која је без финансијских проблема, Република са којом смо заједно побјеђивали и поплаве и суше и све лоше утицаје који су долазили са разних страна“, рекла је Цвијановићева и нагласила да ће Република Српска заједно са својим народом и даље побјеђивати.

Она је навела да је политика СНСД-а има чврсто упориште у народу са којим ради заједно.

„Народ зна да смо са њим интегрисани и да га нећемо издати, да СНСД ради оно што народ од њега очекује“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да су људи свјесни и да је у претходнмом периоду било доста изазова и да је, можда, и због тога подршка народа СНСД-у све јача.

„Људи знају да су институције Републике Српске светиње, да без стабилних институција нема стабилне Републике Српске и свјесни су да се стабилност Републике Српске мора бранити и политичким средствима, а политичка средства су да грађани изађу на изборе 7. октобра и гласају за СНСД“, рекла је Цвијановићева.

Кандидат СНСД-а за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три Лазар Продановић рекао је да је циљ СНСД-а, кад је у питању политичко Сарајево, да се поштује дејтонски Устав и да Република Српска буде видљива на европском путу.

Он је позвао грађане да 7. октобра гласају за Милорада Додика кандидата за српског члана Предсједништав БиХ, Жељку Цвијановић за предсједника Републике Српске и листе СНСД-а за парламент Републике Српске и Парламентарну скупштину БиХ.

На предизборном скупу су говирили и кандидати СНСД-а из Изборне јединице седам за Народну скупштину Републике Српске Душица Шолаја, Обрен Марковић и Зоран Стевановић.

Архива