Додик одликовао Лаврова Орденом Републике Српске на огрлици

21.09.2018 Актуелно

Додик је одликовао Лаврова за рад и изванредне заслуге на развијању и јачању свијести српског народа у борби за слободу и независност, као и за изузетно значајан допринос учвршћивању политичких и пријатељских односа Српске и Русије.

Свечаном уручењу одликовања у Административном центру Владе Српске присуствовали су предсједник Народне скупштине Републике Српске Недељко Чубриловић, премијер Српске Жељка Цвијановић и министри у Влади, амбасадор Русије у БиХ Петар Иванцов и чланови делегације Руске Федерације, министар иностраних послова Србије Ивица Дачић, конзул Србије у Бањалуци Владимир Николић и прослављени режисер Емир Кустурица.

У Административном центру Владе Српске у Бањалуци прије тога је одржан састанак предсједника Српске Додика и Лаврова, коме су присуствовали премијер Српске, шеф Представништва Републике Српске у Русији Душко Перовић, замјеник министра иностраних послова Русије Александар Грушко, директор Четвртог европског департмана Министарства иностраних послова Русије Александар Боцан-Харченко и амбасадор Русије у БиХ.

Одржан је и састанак Додика и Лаврова са делегацијама Републике Српске и Русије, којем су присуствовали Чубриловић и бројни министри у Влади Српске.

Архива