Додик: Дервента – стратешки важан дио Српске

10.09.2018 Актуелно

„Овдје смо да се захвалимо људима из Дервенте што су упорно били са нама на многим пројектима које смо завршили, у многим нашим побједама. Овдје смо побиједили седам пута узастопно и очекујемо да буде и осми пут“, рекао је Додик новинарима у Дервенти, гдје је одржана предизборна трибина СНСД-а.

Он је истакао да ће као члан Предсједништва БиХ из Републике Српске одбацити било какву причу о реализацији одлуке „Сејдић-Финци“ која се односи на укидање префикса српски.

„Залагаћу се за Републику Српску у скаду са уставним позицијама и Дејтонским споразумом. Одбацићу било какво игнорисање интереса Републике, али и уважаваћу права свих других. Никада нећу дозволити да Српска буде омаловажана и понижавана“, рекао је Додик, који је и предсједник СНСД-а.

Када је ријеч о БиХ, Додик истиче да ће интереси Републике Српске бити на првом мјесту, додајући да ће, ако буде договора на нивоу БиХ, поштовати став само ако није на штету Републике Српске.

„Циљ ми је да ојачамо политичку и институционалну снагу српског народа у БиХ“, поручио је Додик.

Кандидат за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да СНСД наставља да ради за мир, стабилност, просперитет, јачање институција Републике Српске и економије, уз заштиту надлежности Српске.

Она је истакла да се СНСД залаже за слогу и јединство, те поручила да ће побиједити на предстојећим изборима.

Носилац листе кандидата СНСД-а за Народну скупштину Српске из Изборне јединице четири Игор Жунић рекао је да је величанствена атмосфера у Дервенти начин да се захвале Додику и Цвијановићевој.

„Они су урадили много за Дервенту и када побиједе, грађани знају да ће ова локална заједница напредовати. Тако ће бити и након ових избора“, рекао је Жунић.

Кандидат за народног посланика из ове изборне јединице Весна Јунгић очекује велику побједу СНСД-а у Дервенти и Републици Српској.

„Немамо дилему да је Дервента у породици побједника. Дервента то показује вечерас. Идемо напријед, сложно до побједе“, поручила је Јунгићева.

Носилац кандидатске листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице два Војин Митровић рекао је да величанствена атмосфера у Дервенти гарантује побједу СНСД-а.

На вечерашњој централној трибини представили су се и други кандидати за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Фото галерија:

[widgetkit id=“99″]

Архива