Додик честитао Јеврејима Рош Хашану

10.09.2018 Актуелно

„Свим Јеврејима у Републици Српској и БиХ упућујем искрене честитке поводом Рош Хашане, са жељом да овај празник дочекате у добром здрављу, срећи и весељу заједно са својим породицама и пријатељима“, наводи се у честитки.

Додик је пожелио да радост прославе великог празника Рош Хашане обасја домове и донесе благослов и свако добро јеврејском народу.

Јевреји широм свијета славе долазак 5779. јеврејске Нове године – Рош Хашана. Данас је први дан овог празника.

 

Цвијановићева честитала Јеврејима Рош Хашану

Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић упутила је честитку јеврејским општинама и свим Јеврејима у Републици Српској и БиХ поводом јеврејске Нове године – Рош Хашане.

„У име Владе Републике Српске и своје име, поводом јеврејске 5779. Нове године – Рош Хашане, свим Јеврејима у Републици Српској и БиХ, упућујем искрене честитке. Желим вам да овај велики празник проведете уз пуно радости, среће и породичног задовољства“, наводи се у честитки. 

Цвијановићева је изразила наду да ће овај празник, који у јеврејској традицији представља „празник рађања свијета“, бити подстрек и подсјећање на важност међусобног поштовања, толеранције и праштања. 

Јевреји широм свијета славе долазак 5779. јеврејске Нове године – Рош Хашане. Данас је први дан овог празника.

Архива