Додик: Ојачати позицију Српске на нивоу БиХ

11.09.2018 Актуелно

 

„У Републици Српској смо успјели да институције учинимо стабилним. Остаје нам још да ојачамо позицију Српске на нивоу БиХ. Зато је важно да избор за предсједника Српске буде Жељка Цвијановић, а мени дата подршка за члана Предсједништва БиХ“, поручио је Додик на централној трибини СНСД-а у бањалучком насељу Лазарево.

Он је истакао да је СНСД у Лазареву увијек добијао подршку и да је увјерен да ће тако бити и овај пут.

„На вечерашњу трибину сам дошао да са грађанима подијелим заједничке вриједности о статусу Републике Српске, потребној стабилности и миру, развоју и њеној одбрани на свим нивоима. Да се о Српској говори, да се не оклијева и не чека. Свима нам је важно да имамо стабилне и добре животе овдје, којих нема без стабилног политичког система“, поручио је Додик.

Он је напоменуо да је веома важно да у Федерацији БиХ подршка буде дата српској листи, коју предводи СНСД.

„СНСД је дуго година тамо учествовао у власти у појединим општинама и вршио власт у Дрвару, Грахову, па и Гламочу. Овај пут смо одлучили да заједно направимо листу, коју окупља СНСД, да би Срби били представљени у федералном Парламенту и на нивоу кантона“, навео је Додик.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да ови избори представљају борбу између два концепта – оног који гради Српску и оног који је понашањем у Сарајеву показао да је разграђује, што грађани препознају.

Она је истакла да су рејонске трибине СНСД-а веће од централних скупова цјелокупног блока на супротној страни, што је доказ да грађани желе стабилну Бањалуку и Републику Српску, стабилну власт и институције.

„Бањалука и републичка власт су чврсто везане, јер је овај град видио огромна улагања, а ту је и сједиште наших институција, срце политичког и административног живота. Грађани нам то враћају подршком цијели низ година и сигурна сам да ће опет подржати политику СНСД-а. СНСД ће оправдати то повјерење као и до сада“, нагласила је Цвијановићева.

Она је нагласила да се сви боре за Бањалуку, али је она снажно упориште и срце побједе СНСД-а, и тако ће остати.

„Наша подршка је неупитна и у источном дијелу Српске, тако да идемо у побједу заједно са народом, као и до сада. Грађани нас добро знају, знају да смо у тешким временима извукли цијелу Републику Српску из кризе, да не постоји групација у друштву којој нисмо као Влада, предсједник и Народна скупштина пришли“, истакла је Цвијановићева.

На вечерашњој централној трибини представили су се и кандидати за Народну скупштину Републике Српске и Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ.

Архива