Додик: БиХ може али само ако је у интересу Срба

28.09.2018 Актуелно

БиХ може, али само ако је у интересу Срба“, нагласио је Додик на предизборном митингу СНСД-а.

Он је навео да је интервенционизмом странаца направљена БиХ која не функционише и која је угрозила права Срба из Дејтонског мировног споразума.

„Моја улога зато јесте да вратим права која смо имали“, истакао је Додик.

Он је рекао да воли Требиње којем је, како је истакао, градоначелник Лука Петровић вратио живот, и у којем је, према свим статистикама, било највише туриста икада.

„Биће још боље. Први пут када сам дошао овдје било је тешко. Кренули смо да радимо и направили пуно тога – пут према Црној Гори, превој Чемерно. Смјестили смо овдје и сједиште `Електропривреде Републике Српске`, што је била лично моја одлука. Морамо да направимо још хотела и садржаја“, навео је Додик.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић позвала је у још једну побједу, окупљену око јаке Републике Српске.

Цвијановићева је истакла да је политика СНСД-а увијек радила само за јаку Републику Српску.

„Зато повећавамо плате и пензије и водимо рачуна о нашим породицама. Сигурна сам да ћете бити поносни на мене као предсједника Републике, као што сте били уз мене када сам била предсједница Владе“, нагласила је Цвијановићева.

Носилац листе СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Лука Петровић рекао је окупљеним грађанима да својим присуством доказују да је Милорад Додик српски члан Предсједништва БиХ, а Жељка Цвијановић предсједник Републике Српске.

Он је подсјетио на два колосијека актуелне градске власти – породичне програме и инвестиције, наводећи да бројни пројекти не би били реализовани без подршке предсједника Српске Милорада Додика и премијера Жељке Цвијановић.

Носилац листе СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац рекао је да су Милорад Додик и Жељка Цвијановић сваки дан радили за то да Република Српска буде стабилна и јака.

„/Кандидат СзП-а за српског члана Предсједништва БиХ/ Младен Иванић више ни дана не може да буде у Сарајеву јер заједно са странцима ради против интереса Српске и српског народа. Иванић је имао прилику, али је сваки пут доказао да служи Бакиру Изетбеговићу. Зато нам у Сарајеву треба Милорад Додик“, истакао је Кошарац.

Кандидат СНСД-а за Представнички дом Парламентарне скупштине БиХ Љубица Миљановић рекла је да СНСД води рачуна о сваком човјеку и породици.

Према њеним ријечима, од бројних реализованих програма, најважнији је пронаталитетни пројекат, захављјући којем је рођен цијели град у Републици Српској, као и новчана помоћ незапосленим мајкама.

„У Бањалуци нам треба неко ко има много искуства у државничким пословима, а то је Жељка Цвијановић. Милорад Додик ће најбоље бранити интересе Српске у Сарајеву“, нагласила је Миљановићева и додала да велики број окупљених доказује да ће побједа СНСД-а на предстојећим изборима бити најубједљивија до сада.

Кандидат СНСД-а за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Валерија Лакић напоменула је да се не смије дозволити мирна реинтеграција у БиХ или измјена Дејтонског мировног споразума на штету српског народа.

Она је истакла да је актуелна градска власт у Требињу урадила пуно, а у градњи школа, улица, обданишта помогле су Србија и Бањалука.

Фото галерија:

[widgetkit id=“126″]

Архива