Додик: Без ангажовања жена не би било великих побједа

29.09.2018 Актуелно

 

Додик је оцијенио да без ангажовања жена ова партија не би имала тако велику подршку народа и биљежила велике побједе.

„Зато очекујем да ће на предстојећим изборима побједа бити велика искључиво захваљујући њиховом ангажовању, уз мали, али велики, допринос мушкараца“, рекао је Додик.

Он је свим чланицама захвалио на доприносу да ова парија буде снажна.

„Вјерујемо да смо се за то одужили ангажујући жене на важним функцијама, од премијера до кандидата за предсједника Српске. То говори о нашем партијском односу према тој популацији“, рекао је Додик, који је данас присуствовао свечаности поводом обиљежавања 20 година од оснивања и рада Актива жена СНСД-а.

Он је поручио да ће се као члан Предсједништа БиХ залагати за све људе из Републике Српске, што је било потиснуто због разних политичких тема, које су се држале веома високо као питања од друштвеног значаја.

Додик је додао и да ће се као српски члан Предсједништва БиХ борити за уставни поредак у Бих без мијешања странаца, те за одлазак високог представника и судија Уставног суда.

Он је истакао да је мото политике СНСД-а да се врати човјеку као појединцу, те да је и изборни слоган „Под заставом Српске“ општеприхваћен у народу.

„Водимо се логиком да сваки народ, ако жели да буде препознат и видљив, мора да има своју заставу, јер представља симбол око којег се сви окупљају. Да би застава била видљива она мора да има барјактара, а СНСД то сигурно може бити за читав народ“, оцијенио је Додик.

Предсједник Актива жена СНСД-а Нада Тешановић рекла је да је ова организација у периоду од 20 година имала много позитивних резултата.

„Могу поменути хиљаде дјеце која су рођена захваљујући средствима издвојеним за финансирање вјештачке оплодње, као и бројним кућама изграђеним за избјеглице и друге усоцијално – угрожене категорије“, навела је Тешановићева.

Према њеним ријечима, СНСД има више од 190.000 чланова, а од тога 50 одсто су жене и млади.

Архива