Додик: ОБА је антиуставна организација коју треба распустити

18.09.2018 Актуелно

Коментаришући одбијање повећање буџета за ОБА, Додик је рекао новинарима да је то антиуставна организација која је наметнута кршењем међународног споразума од високих представника.

Додик је навео да треба укинути и високог представника у БиХ, називајући циничном његову изјаву о Сребреници у искључивом оквиру БиХ.

„Сребреница је саставни дио Републике Српске и не видим ниједан разлог да се Инцко мијеша у то, Сребреница јесте и биће саставни дио Српске и он /Инцко/ то не може промијенити, без обзира на свој цинизам“, рекао је Додик током посјете Лопарама.

Према његовим ријечима, оваквим изјавама Инцко показује да је „плаћеник муслиманске стране“, уз враћање тема које су давна прошлост.

„Срби држе локалну власт у Сребреници, она припада Републици Српској, онима који су страдали одаје се почаст, а Влада је укинула извјештај који је био лажан“, истакао је Додик.

Говорећи о политици према мигрантима која одређује изборе у европским земљама, Додик је рекао да мигранти не могу бити стационирани у Републици Српској.

„Ми смо давали подршку њиховом проласку јер границу не контролишемо, а институције БиХ су пропустиле велики број миграната и било је неопходно да обезбиједимо да се не стационирају у Српској“, навео је он.

Додик је оцијенио да је постојала велика опасност да се мигранти стационирају на простору Републике Српске.

„Само одлучном политиком Владе и институција Републике Српске и јасним порукама да се то неће десити, онемогућили смо да се мигранти стационирају овдје и то остаје наша политика“, поручио је предсједник Српске.

Додик је навео да због миграната и Европа има озбиљан проблем, те најавио да ће након избора Српска затражити од те Европе да објасни гдје је сада, да би Српска могла одлучивати како ће се даље кретати.

Архива