Додик обећао помоћ Невесињцима за уређење града

28.09.2018 Актуелно

„Чинили смо све да охрабримо привреднике да дођу овдје. Подржали смо велике пројекте као што су `Горњи хоризонати`, изградња болнице, спортске дворане, путева, а данас је отворен водовод и Дом културе“, рекао је Додик на предизборној трибини СНСД-а у Невесињу.

Он је нагласио да је актуелна власт, на челу са СНСД-ом, радила све да очува Републику Српску и да јача њену економију.

„Много вас треба нове послове и шансе. Зато нам требају стабилност и јаке политике“, поручио је Додик.

Кандидат СНСД-а за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић рекла је да СНСД ради за Невесиње, Херцеговину и Републику Српску.

„Кад год смо радили заједно, успјели смо. Поносна сам на СНСД, јер на уму увијек има један задатак – слободна и јака Српска“, поручила је Цвијановићева.

Она је нагласила да је СНСД бранио Републику Српску и на политичком и на економском плану, да су повећане плате, пензије, социјална давања, те да ће расти и у идућој години.

Она је навела да је више од 120 милиона КМ уложено у различите пројекте у општинама у Српској.

„Само велики тимови освајају велике побједе. Изабраћемо српског, а не британског члана Предсједништва БиХ“, истакла је Цвијановићева.

Кандидат за Народну скупштину Републике Српске из Изборне јединице девет Илија Таминџија нагласио је да су Додик и Цвијановићева били уз Невесиње и Херцеговину кад год је требало.

Он је рекао да су сви велики пројекти у Невесињу и Херцеговини реализовани уз њихову подршку.

Таминџија је навео да Невесињу требају отворена врата Палате Републике и да ће их увијек имати када Цвијановићева буде тамо.

Он је подсјетио да су 2010. године у Невесињу започети велики пројекти, да је завршена болница – једна од најсавременијих у Српској, регионални пут Невесиње-Билећа-Требиње, реконструисана спортска дворана, Дом културе, те изграђен нови водовод на који се чекало више деценија.

Таминџија каже да се на подручју Невесиња реализује највећи развојни пројекат у Републици Српској – Хидроелектрана „Дабар“, на којем је тренутно запослено 150 до 200 људи.

„Све ово привукло је инвестиције у Невесиње. Четири привредника ће отворити у наредних шест мјесеци 70 радних мјеста у Невесињу“, рекао је Таминџија.

Кандидат за Народну скупштину Српске из Изборне јединице девет Лука Петровић нагласио је да СНСД у Херцеговини ради многе велике пројекте да би покољења могла да живе у Српској.

Он је рекао да је евидентно ко ради, гради и чува Српску, а ко је издаје и нема ниједно дјело иза себе.

Кандидат за Парламентарну скупштину БиХ из Изборне јединице три Сташа Кошарац подсјетио је да нема општине, ни града у Републици Српској којима Додик и Цвијановићева нису помогли.

„Да би Српска била јака и сачувана, треба нам Додик у Сарајеву и Цвијановићева у Бањалуци. Не може /кандидат СзП-а за српског члана Предсједништва БиХ/ Младен Иванић бити у Сарајеву, јер он са странцима ради против Српске. Он хоће да нас свађа са Србијом и Русијом“, рекао је Кошарац.

Трибини, у препуној спортској дворани „Невесињка“, присуствовали су и остали кандидати за Народну скупштину Српске из Изборне јединице девет и за парламент БиХ из Изборне јединице три.

Фото галерија:

[widgetkit id=“125″]

Архива