Додик: Подржати активности Покрета „Позитивна снага Српске“

02.09.2018 Актуелно

„Захвалан сам им на многим манифестацијама које су организовали, а којима су отворене добре ствари у Српској. Под разним процесима Република Српска није стизала да искаже своје добро и право лице, што је учинио овај покрет“, рекао је Додик новинарима у Бањалуци, гдје је присуствовао 4. Конценцији Покрета „Позитивне снаге Српске“.

Додик је истакао да су активности овог покрета једна нова вриједност и приступ који треба поздравити.

„Дошао сам да их охрабрим да наставе са активностима које су се показале веома успјешним, а посебно сам импресиониран што су у удаљена села вратили позоришне представе, које су биле веома посјећене“, рекао је Додик.

У обраћању на конвенцији Покрета, Додик је рекао подржава младе генерације која ће преузети одговорност за Републику Српску и наставити да је граде.

„И поред свих ограничења, као што је и БиХ, која нас више спутава него што нам користи, нисмо одустали од стварања државе“, рекао је Додик.

Према његовим ријечима, ако предсједник Америке може да каже „Америка прије свега“ можемо и ми да почнемо да говоримо „Српска прије свега“.

„Дубоко вјерујем у Српску, волим овај простор и овај народ, не мрзим никога ко припада другом, већем или мањем народима, али сам срчан у одбрани наших специфичности“, нагласио је Додик.

Он је увјерен да је неопходно јединство свих Срба било гдје у свијету, као и у двије државе – Српској и Србији, те да је неопходно да се нађе форма окупљања, а то су културне и друге манифестације.

Идејни творац Покрета „Позитивне снаге Српске“ Далибор Рачић рекао је да је у мају представљена идеја духовне и културне обнове Срба са основним циљем да та идеја и тај пројекат постане државотворни и да се сви око тога окупе.

„Очекујем да заједно и сложно идемо напријед и наш мото је да свакодневно промовишемо позитивне ствари“, нагласио је Рачић.

Он је захвалио предсједнику Српске Милораду Додику на подршци и изразио наду да ће и у будућности заједнички радити бројне пројекте за добробит Републике Српске.

Архива