Цвијановићева у Модричи: Циљ – апсолутна побједа кандидата СНСД-ДНС-СП

10.09.2018 Актуелно

Цвијановићева, која је и кандидат за предсједника Републике Српске, истакла је да је намјера коалиционих партнера да одмах након избора буде формирана власт.

Она је након састанка са предсједницима општинских одбора СНСД-а, ДНС-а и СП-а у Модричи Младеном Крекићем, Синишом Никићем и Ристом Марићем, те кандидатима из Изборне јединице четири за Народну скупштину Републике Српске из ових странака, рекла новинарима да је састанак био садржајан и успјешан.

Цвијановићева је нагласила да те партије дуго сарађују и да су им циљеви апсолутна побједа заједничких кандидата на предстојећим изборима, те да је сигурна да то може бити остварено.

„Анкете које смо спроводили показују нашу снагу и овдје и у другим изборним јединицама, тако да је остало да се заврше одређени послови на локалном нивоу и да уђемо у 7. октобар спремни“, рекла је Цвијановићева.

Предсједник ОО СНСД Модирча Младен Крекић рекао је да је на састанку оцијењено да је потпуно извјесна побједа Цвијановићеве за предсједника Републике Српске и лидера СНСД-а Милорада Додика за српског члана Предсједништва БиХ.

„Имамо заједничку стратегију и јединствени смо да дођемо до главног циља, а и сви показатељи говоре у прилог овој чињеници“, рекао је Крекић.

Предсједник ОО СП Ристо Марић оцијено је да је састанак био процедурални и да се потврдило оно што су договорили коалициони партнери када је у питању власт на нивоу БиХ и Републике Српске.

„СП ће својим бирачима препоручити да дају подршку за ова два кандидата“, рекао је Марић.

Предсједник ОО ДНС Синиша Никић оцијенио је да је састанак био важан. „Ове три партије су потписале споразум о заједничком дјеловању на нивоу БиХ и Републике Српске, за подршку кандидату за члана Предсједништва и Предсједника Републике Српске, који ће ДНС у Модричи подржати“, рекао је Никић.

Састанку Цвијановићеве са представницма владајуће коалиције у општини Модрича присуствовао је и члан Предсједништва СНСД-а Зоран Тегелтија.

Архива