Цвијановић: Лицемјерно је што је Иванић не помиње Британце

25.09.2018 Актуелно

„Ти Британци у Бањалуци имају и удомитеље, станују по разним мјестима и у директној су вези са овим изборима и неким другим процесима“, рекла је Цвијановићева новинарима у Сребреници.

Поводом тврдње предсједника Србије Александра Вучића о умијешаности западних сила у изборе у Српској, Цвијановићева наводи да странци овдје не желе ни стабилне институције, ни стабилну власт, ни људе који размишљају својом главом, нити Републику која може да одлучује сама о себи.

„Предсједник Србије је то рекао зато што има сазнања. И ми имамо сазнања о томе. Већ одавно постоји тенденција да се траже послушници који ће прихватити да Сарајево буде мјесто одлучивања“, наглашава Цвијановићева.

Цвијановићева пита Иванића да ли он као мијешање у изборе третира чињеницу да Србија улаже огромна средства да би помогла грађанима Републике Српске и локалним заједницама да се боље развијају.

Предсједник Србије Александар Вучић изјавио је да ће послије октобарских избора у БиХ изнијети фрапантне доказе о најбруталнијем мијешању појединих западних сила у изборе у Републици Српској.

Архива