Цвијановић у Солуну: Важно сачувати сјећање на побједу српских и савезничких снага

29.09.2018 Актуелно
 
Она је напоменула да се стотину година од пробоја Солунског фронта током ове године обиљежава различитим програмима широм Републике Српске, саоштено је из Бироа Владе за односе с јавношћу. 
 
Поводом обиљежавања овог значајног јубилеја, у културном центру западног Солуна организован је пријем, отварање изложбе и концерт „Вече сјећања“, чији је домаћин и организатор гувернер Централне Македоније Апостолос Цицикостас и митрополит неапољско-ставропољски Варнава. 
 
Цвијановићева је током посјете Солуну разговарала са Цицикостас и том приликом наглашена је приврженост традиционално добрим везама између грчког и српског народа, а заједнички је оцијењено да је пријатељски однос основ сарадње у различитим областима. 
 
Премијер Српске ће сутра, заједно са званичницима Србије и Грчке, одати почаст погинулим војницима који су сахрањени на војничком гробљу на Зејтинлику, гдје ће литургију и парастос служити патријарски српски Иринеј и васељенски Вартоломеј. 
 
Цвијановићева је рекла за АТВ да је цијела ова манифестација и у знаку захвалности свима онима који су били учесници славне битке. 
 
„Овдје се шаље порука и о братским односима српског и грчког народа“, рекла је Цвијановићева, која вечерас у Солуну присуствује програму обиљежавања стотину година од пробоја Солунског фронта и побједе у Првом свјетском рату.

Архива