Цвијановић: Рођена сам у Теслићу, али сам већи Херцеговац од Вукоте

15.09.2018 Актуелно

 

„За оне које његова медијска служба назива Бошњацима из моје породице, морам рећи да су службовали уз патријарха Германа, а о Хрватима за које прича да су били у хрватским формацијама, могу рећи да су или умрли прије рата или живјели далеко од БиХ. Можда да му још поменем, да међу мојим прецима има и народних хероја по којима школе и улице носе назив“, рекла је Цвијановићева на питање Срне да прокоментарише хајку која се води против ње и њене породице на друштевнним мрежама а коју је покренуо медијски тим Вукоте Говедарице.

„Што се тиче његовог или мог односа према стварању Републике Српске или наших породица, и ту се има штошта рећи. Ја нисам дезертер, иако сам женско, а Вукота јесте дезертер, иако је мушко. Мени мој отац није купио стан у Новом Саду и склонио ме од рата, иако је као официр Војске Републике Српске то могао. Сматрао је да није морално да туђу дјецу води у рат, а да своју склања. Вукотин отац је, с друге стране, сматрао да је морално да он не учествује у рату и да још своје дијете склони од рата“, нагласила је Цвијановићева.

Што се тиче Вукоте Говедарице, Цвијановићева је истакла да је он требало да буде мобилисан још у марту 1994. године и дијели судбину стварања Републике Српске заједно са својим вршњацима.

„Значи да сам ја, иако рођена у Теслићу, а цијели рат провела у Прњавору, већи Херцеговац од њега, јер Херцеговци су часни људи који не бјеже кад је тешко. Видим да себе препоручује за предсједника Републике тиме што му је у кућу долазио свештеник. Па, и у моју је. Али, не вјерујем да му је иједан свештеник рекао да треба да му буде драже Сарајево од Бањалуке или да му је важније да оде код Бакира Изетбеговића него Милорада Додика.

Не вјерујем да му је иједан свештеник рекао да треба да покрива лудости оних који прислушкују функционере Републике Српске и Србије, умјесто терористе, криминалце и екстремисте. Не вјерујем ни да му је иједан свештеник рекао да треба да броји литре крви оних који су рањавани борећи се за Републику Српску, а да кап своје није пролио“, нагласила је Цвијановићева.

Она је поручила Говедарици да је отворена да разговара са њим на било који начин.

„Вукота је кукавица и сада шири неистине преко својих „телала“ по друштвеним мрежама. Зашто не изађе јавно и каже све што има, а ја могу само да му поручим да имам много тога да кажем о њему, али у лице, за разлику од њега“, рекла је Цвијановићева.

Архива