Цвијановић: Показана визија и снага Српске

22.09.2018 Актуелно

 

„Овај модерни објекат показује снагу народа и снагу Републике Српске, да имамо визију, да се не бојимо посла, да знамо шта су наше потребе и да никада не посустанемо, чак и када изгледа да је нешто немогуће“, рекла је Цвијановићева обраћајући се присутнима на свечаности.

Она је захвалила министрима Републике Српске који су много пута на сједницама Владе разматрали информације, пратили сваку фазу овог великог пројекта и давали му подршку.

„Само када смо окупљени заједно предсједник Републике Српске, Народна скупштина Српске и Влада, успијевамо да радимо добар посао за Републику Српску. Када су нам институције посвађане, нема посла за Републику Српску“, истакла је Цвијановићева.

Она каже да је потребно указати на важност сваког пројекта који је урађен у Републици Српској и додаје да је као премијер поносна што су овај и многи други капитални пројекти реализовани за вријеме мандата ове Владе.

Цвијановићева је рекла да је задовољна што Српска на Паприковцу има један модеран објекат, што је некада изгледало немогуће, а од данас је постало могуће.

„Најважније су двије ствари, да лијечите човјека и да га учите“, рекла је Цвијановићева и захвалила свим здравственим радницима који су стрпљиво радили свих ових година, можда и без било какве наде да ће некада прећи да раде у овако модеран простор.

Цвијановићева каже да је овај објекат морао бити завршен, без обзира на неке тешкоће и изазове и на то што су „времена дјеловала као мрачна и тешка“.

„Хвала свима који су се овдје окупили да покажу да је ово и снага Бањалуке. Захваљујем се локалним властима које су нам помогле да ријешимо проблеме које смо имали на почетку. Живјела Република Српска, да градимо и радимо заједно“, поручила је Цвијановићева.

У Бањалуци је данас свечано отворено новоизграђено сјеверно крило и реконструисани централни медицински блок Универзитетског клиничког центра Републике Српске, 84 милиона евра без ПДВ-а, чиме су све клинике ове здравствене установе смјештене на једној локацији на Паприковцу.

Архива