Цвијановић: Нелогично да Црнадак позива Пацолија

04.09.2018 Актуелно

„Треба водити рачуна на који начин се формирају састави за одређене догађаје. Сасвим је друга прича када се оде у неку трећу земљу, учествујете на некој конференцији или форуму гдје су различити представници и наравно да се ту понашамо онако како то ради Србија, али је сасвим другачије да позивате некога у своју земљу, а знате да је из непризнате и непостојеће земље“, рекла је новинарима Цвијановићева.

Она је оцијенила да је исправна одлука Пацолија да не дође у Бањалуку.

„Црнадак је у жељи да покаже како у Бањалуци може да окупља морао да испоштује захтјев из ЕУ и страних амбасада, који су инсистирали и прошли пут када је окупљање министара било у Бањалуци, да буде представник самопроглашеног Косова. Они су тада рекли да ће, уколико ово буде испоштовано послати вишу делегацију, у супротном неће послати представнике посебног ранга“, додала је Цвијановићева.

Према њеном мишљењу, у овом случају Црнадак је упао у замку.

„Дакле, можете ићи на разне форуме и сједити са сваким ако имате договор са Србијом, али када сте домаћин, на те ствари се мора са пуно више озбиљности и пажње гледати. Није суштина да само задовољите оно што тражи ЕУ или неко други. Све је ово било непотребно и сувишно“, закључила је Цвијановићева.

Архива