Tрибина y Карановцy: Циљ СНСД-а јака и стабилна Српска

15.09.2018 Актуелно

“Нисмо спремни да учинимо било какве уступке науштрб права које смо стекли у Дејтону и имамо Уставом. То ћемо наставити и даље да радимо, јер смо партија и политика континуитета и немамо осцилација у ономе што чинимо, што је народ препознао“, рекао је Додик новинарима у бањалучком насељу Карановац, гдје је одржана предизборна трибина СНСД-а.

Он је истакао да је СНСД у насељу Карановац урадио много, од изградње моста преко ријеке Врбас, до важних инфраструктурних пројеката.

„Овдје смо увијек имали велику и стамену подршку, а вјерујем да ће тако бити и сада. Увијек смо били са становништвом Карановца, као и они са нама. Стално смо уз народ у Републици Српској и свугдје можемо да дођемо с образом, јер смо реализовали много добрих пројеката“, додао је Додик.

Он вјерује да су општи избори већ завршени када је ријеч о опредјељењу народа, који, како каже, даје пуну подршку политици СНСД-а.

„Овдје смо да покажемо да смо са народом и народ са нама. СНСД има циљеве и у Федерацији БиХ /ФБиХ/, јер смо свјесни да је положај српског народа незавидан. Вјерујем да ћемо на предстојећим изборима добити највећу подршку у српским повратничким општинама“, рекао је Додик.

Кандидат коалиције СНСД-ДНП-СП за предсједника Републике Српске Жељка Цвијановић нагласила је да СНСД ради за Републику Српску.

„Наша политика је веома јасна, а то је јака и стабилна Република Српска са институцијама које могу да раде, граде, повећавају плате и пензије. То је народ препознао и зато имамо веома посјећене предизборне трибине, за разлику од опозиционих партија“, рекла је Цвијановићева.

Она каже да народ неће издају, деструктиван однос према Републици Српској, те оне који сматрају да је Сарајево важније од Бањалуке.

„Народ је препознао вриједности СНСД-а, али и ми знамо вриједност нашег народа. Заједно радимо за бољу, већу, јачу и успјешну Републику Српску“, рекла је Цвијановићева.

Она каже да након избора треба брзо формирати власт и очувати јединство институција како би се ишло сигурним кораком ка будућности.

Цвијановићева напомиње да је важно помоћи српске повратнике у ФБиХ, што је СНСД радио континуирано.

На предизборној трибини су представљени кандидати СНСД-а за све нивое власти.

Архива