Циљ коалиције у Добоју добити подршку више од 50 одсто грађана

06.09.2018 Актуелно

 

Изразивши задовољство успјешним коалиционим састанком са представницима градских одбора ДНС-а и СП-а у Добоју, Цвијановићева је изјавила да вјерује да ће заједно показати ту снагу.

„Биће заједничких активности којим ћемо промовисати заједничке кандидате, они то већ раде у оквиру својих партија. Захвална сам и драго ми је да након пет и по година вођења коалиционе владе могу да кажем да је то најјача и најпостојанија коалиција, не само овдје, већ и у широј регији“, рекла је Цвијановићева.

Она је додала да са многима од њих дуго сарађује, било да су у питању директори, посланици, људи са којима су заједно ношени терети повећања плата, пензија, отварања нових радних мјеста, додавши да су заједно дошли до рекордних макроекономских показатеља кроз заједничку политику коју су спроводили.

„Радили смо на јачању Републике, на заштити уставних надлежности, али исто тако, играли ту финансијску утакмицу и успјели да стабилизујемо наше финансије“, истакла је Цвијановићева.

Она је додала да повјерење које их држи заједно од њих чини један врло снажан тим, поручивши да ће као предсједник Републике знати да се за све то одужи.

Цвијановићева је рекла да је циљ да се одмах након избора што прије формирају влада и парламент, јер се снага Српске огледа у снази њених институција.

„То нам је циљ зато што знамо да постоје намјере оних који ће изгубити изборе да багателишу нашу убједљиву побједу. То је наш циљ, велика побједа и брза имплементација изборних резултата“, поручила је Цвијановићева.

Предсједник Градског одбора ДНС-а Славко Глигорић рекао је да ова странка даје пуну подршку за заједничке кандидате и да је договорена стратегија како даље радити, да се подијели одговорност и оствари планирани резултат.

Предсједник Градског одбора СП-а Срђан Тодоровић рекао је да је на састанку потврђена апсолутна опредијељеност за подршку и побједу заједничким кандидатима Жељки Цвијановић за предсједника и Милораду Додику за члана Предсједништва из Републике Српске.

Предсједник Градског одбора СНСД-а Урош Гостић рекао је да је циљ састанка био и да се провјери колико је заједнички пут, настојање и хтијење исправно и да је потврђено да у том смислу нема никаквих проблема.

Архива