Без развијених општина нема ни јаке Српске

25.09.2018 Актуелно

 

Цвијановићева је нагласила да је Влада Српске показала озбиљан однос према Братунцу реализацијом низа инфраструктурних саобраћајних и водопривредних пројеката, али и изградњом и реконструкцијом објеката из области здравства и образовања.

„Ако општине нису развијене или се не унапређују онда не можемо говорити ни о јакој Републици Српској“, рекла је Цвијановићева новинарима након посјете братуначком Дому здравља.

Она је навела да је у овој општини кандидовано, али и одобрено неколико озбиљних пројеката, те да је потребно урадити још много тога да би се могло рећи да и Братунац, као неке остале општине, дефинитивно иде путем развоја.

Премијер Српске је оцијенила да је веома значајна веза са Србијом посредством изградње моста „Братољуб“ и да већ има заинтересованих инвеститора који сада на другачији начин посматрају Братунац и то подручје.

Цвијановићева је истакла да вјерује у перспективу овог краја, те захвалила локалној власти за сарадњу са Владом и кандидовање пројеката, јер се без такве интеракције не може очекивати да било која општина иде крупним корацима напријед.

Она је поручила да ће Влада наставити са улагањима, али и укупним побољшањем стандарда грађана, те подсјетила на повећање пензија, плата, али и остваривању рекордног броја запослених прошле године.

„Ове године је настављен тај тренд и све то морамо даље унаприједити увођењем нових и подизањем постојећих социјалних права. То су ствари које уз изградњу важних објеката утичу на то да и Република Српска буде стабилнија“, истакла је Цвијановићева.

Цвијановићева је данас са начелником општине Братунац Недељком Млађеновићем отворила новоизграђени Дом здравља и инфраструктуру око овог објекта у шта је Влада Републике Српске уложила 2,2 милиона КМ, а општина 200.000 КМ.

Млађеновић је Цвијановићевој уручио највеће општинско признање – Плакету општине Братунац, поводом Дана општине.

Плакета ће бити уручена и предсједнику Републике Српске Милораду Додику.

Архива