За десет дана тендер за изградњу пута Моштаница – Мраковица

19.08.2018 Актуелно

 

Додик је синоћ код Манастира Моштаница присуствовао манифестацији „Вече ојкаче“ и традиционалном народном зборовању уочи Преображења Господњег.

„Овдје сам да кажем људима из овог дивног, питомог краја и старјешини манастира да ће, поред изградње пута од Моштанице до Мраковице, ићи и тендер за модернизацију пута од Врбашке до Козарске Дубице и до Моштанице. Сада су створени услови да то учинимо, сада су наши потенцијали моћнији да то урадимо“, рекао је Додик новинарима.

Он је додао да је увјерен да ће у наредних четрдесетак дана, колико траје законска процедура, бити изабран извођач радова.

„Када томе додате да смо у завршној фази договора са једном кинеском компанијом, која прихвата концесију за изградњу ауто-пута Бањалука-Приједор-Нови Град и брзе цесте од Приједора до Доње Градине, односно Козарске Дубице онда ће ово бити наредних година велико инфраструктурно градилиште“, објаснио је Додик.

Он је нагласио да то поткозарски крај заслужује, јер га је бивша држава запоставила без обзира што је тај слободарски крај дао значајан допринос у сваком погледу у побједи над фашизмом.

„Сада је вријеме да то вратимо јер не смијемо да заборавимо нашу историју“, поручио је Додик.

Архива