Влада Српске обезбиједила 120 милиона КМ за различите пројекте широм Српске

06.08.2018 Актуелно

 

Цвијановићева је након састанка са начелником општине Нови Град Мирославом Дрљачом рекла да се у овој општини реализују пројекти вриједни 1,4 милиона марака.

„Све су то важни пројекти, а већина средстава долази из јавних инвестиција из средстава Владе Српске. Имамо одређен број пројеката на основу подршке Владе Србије кроз програме `Србија један` и `Србија два`. Наравно да то представља посебан активизам и даје посебну динамику“, рекла је Цвијановићева новинарима.

Према њеним ријечима, ријеч је о пројектима од локалне путне инфраструктуре до реконструкције школа и изградње водовода, што све заједно значи побољшање услова живота за грађане.

Начелник општине Мирослав Дрљача рекао је да је износ средстава одобрен од Владе Српске за ову општину рекордан у посљедњих четири до пет година и гарантује да ће сви планирани пројекти бити завршени.

„Сматрамо да је Влада својим активностима омогућила даљи развој Новог Града јер нам је једна од преокупација да се ради на инвестицијама, посебно у сеоском подручју гдје живи двије трећине становника наше општине“, рекао је Дрљача.

Према његовим ријечима, до краја године у овој општини биће реализована 123 пројекта.

Архива