Ковачевић: Савез за промјене увео санкције руским грађанима

24.08.2018 Актуелно

„Овдје се, дакле, ради о томе да Игор Црнадак жели да скрене пажњу јавности са тога да су представници Савеза за промјене у заједничким институцијама БиХ учествовали у увођењу санкција Руској Федерацији, чиме су се прикључили најрусофобнијим земљама у Европи. Доказ томе је да је један руски књижевник /Захар Прилепин/ враћен са границе под образложењем да је пријетња за безбједности БиХ“, нагласио је Ковачевић.

Ковачевић је поновио да министар иностраних послова Руске Федерације Сергеј Лавров дефинитивно у Бањалуку долази на позив предсједника Републике Српске Милорада Додика, а у Сарајево иде на позив министра иностраних послова БиХ Игора Црнатка и члана Предсједништва БиХ из Републике Српске Младена Иванића.

„Да је то тачно потврђује и то да је комплетан протокол посјете министра Лаврова Бањалуци договорен са институцијама Републике Српске, првенствено са кабинетом предсједника Републике и Владом Српске“, изјавио је Ковачевић Срни.

Према његовим ријечима, ако већ долази у Бањалуку на позив Црнатка, како он то тврди, како је могуће да се са њим Лавров у Бањалуци неће ни срести и како је могуће да протокол посјете Бањалуци није договарао са Црнатком.

Ковачевић је напоменуо да, према информацијама којима у Српској располажу, Црнадак би требао да се припреми за разговор са Лавровим, јер ће он сигурно тражити детаљно објашњење о томе шта се јуче догодило у БиХ, као и списак руских држављана којим је Савез за промјене са својим партнерима увео санкције и забранио улазак у БиХ.

Архива