У току састанак премијерки Српске и Србије у Требињу

29.08.2018 Актуелно
 
Премијери Републике Српске Жељка Цвијановић и Србије Ана Брнабић, као и министри, разговараће о заједничким, започетим и будућим пројектима, регионалној сарадњи и ситуацији у региону, као и о унапређењу свеукупних билатералних односа Србије и Српске.
 
На сједници ће бити разматрана сарадња двије владе у области енергетике, пољопривреде, прехрамбене индустрије, руралног развоја, ветеринарства, шумарства и водопривреде, саопштено је из Владе Србије.
 
Биће ријечи и о интензивирању сарадње у области намјенске индустрије, о области информационо-комуникационих технологија, као и сарадњи у области правосуђа.
 
На сједници ће бити разговарано о размјени информација и искуства у области институционалног организовања и финансирања заштите животне средине, као и о наставку заједничких активности у реализацији пројеката у области туризма.
 
 Меморандум о сарадњи влада Српске и Србије у области енергетике потписаће министар индустрије, енергетике и рударства Републике Српске Петар Ђокић и министар рударства и енергетике Србије Александар Антић.
 
Министарка за просторно уређење, грађевинарство и екологију Републике Српске Сребренка Голић и министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Србије Зорана Михајловић потписаће меморандуме о међусобном признавању „великих лиценци“ и о размјени искустава у области издавања е-грађевинских дозвола.
 
Споразум о сарадњи у области информационо-комуникационих технологија потписаће министри унутрашњих послова Српске Драган Лукач и Србије Небојша Стефановић.
 
Цвијановићева и Брнабићева отвориће поподне у насељу Горица вртић „Србија“ изграђен донацијом Србије на иницијативу предсједника Александра Вучића.
 
Влада Србије усвојила је више закључака о потписивању меморандума са Републиком Српском, међу којима је и меморандум о сарадњи у области енергетике.

Архива