У Требињу свечано отворен вртић „Србија“

29.08.2018 Актуелно

Цвијановићеву, Брнабићеву и Петровића дочекао је велики број малишана у пратњи родитеља и становника Горице, од којих су неки носили транспаренте добродошлице, као и оне на којима је писало „Србија“ и „Република Српска“.

Цвијановићева је изразила задвољство што ће вртић служити на добробит породицама и малишанима који ће овдје боравити.

– Посебно велика захвалност предсједницима и владама Србије и Републике Српске што су одлучили да сарађујемо, да покажемо нашем народу како заједно доста тога можемо да постигнемо. Ово је један од многобројних пројеката који заједнички релизујемо широм Републике Српске и они много више значе од новца који је уложен, јер сваки пројекат који подржи Србија значи да води рачуна о Српској – рекла је Цвијановићева.

Брнабићева је рекла да је све почело 2014. године, када је Александар Вучић постао премијер Србије и истакла је да је Србија од тада у Српску уложила 21.500.000 евра у пројекте које су кандидовале локалне заједнице.

– Ова дјела говоре највише о јединству и братству између Републике Српске и Србије и наставићемо тако – поручила је Брнабићева.

Петровић је захвалио Брнабићевој и Цвијановићевој, као и предсједницима Србије и Српске Александру Вучићу и Милораду Додику, који су прихватили иницијативу за изградњу вртића „Србија“.

Вртић је изграђен донацијом Србије, а на иницијативу предсједника Александра Вучића. Капацитет вртића је 80 мјеста и биће на располагању за све узрасте – од јасличког до предшколског.

Након свечаног отварања вртића, премијерке Српске и Србије посјетиле су Херцеговачку кућу у пратњи градоначелника Требиња Луке Петровића.

Архива