У Патковачи ускоро спортска сала, нове учионице и информатички кабинет

29.08.2018 Актуелно

Додик је рекао да посебно задовољан због чињенице да се у тој школи стално повећава број ђака, чиме мали број насеља у Српској може да се похвали.

„Зато је и нормално да Влада Српске овдје реагује из средстава помоћи које је дала Влада Србије“, рекао је Додик новинарима.

Он је навео да је у разговору са мјештанима Патковаче и са школским руководством сазнао да школа није информатички опремљена и да је донио одлуку о донирању средстава за салу са рачунарима.

Додик је истакао да је Патковача лијепо уређено насеље и обећао финансијску помоћ за завршетак православног храма, који је у изградњи.

„Обећао сам данас да ћу дозначити 30.000 КМ за довршетак храма“, рекао је Додик.

Он је најавио да ће доћи ускоро, а сигурно када фискултурна сала буде готова.

„Потпуно сам убијеђен да се политичари мјере по ономе што остављају иза себе, а не шта причају или обећавају“, рекао је предсједник Српске.

Он је нагласио да је задовољство још веће када се зна да је Влада Српске у Бијељини инвестирала у разне пројекте – од обилазнице, изградње болнице, санације савског насипа, изградње дринског насипа и много чега другог.

Додик је подсјетио на вријеме када је први пут био предсједник Владе Српске био затечен вијешћу да је један дјечак изгубио живот у септичкој јами у Бијељини, те да је одмах одобрио три милиона КМ за изградњу одводног канала.

„То је радила Влада којом сам ја руководио, далеке 1998. и 1999. године. Сада су се створили услови да овај град има изграђен водовод, болницу, канализациони систем. Улажемо и у реконструкцију тог канала да га урбанистички приближили самом граду, односно да уредимо шеталиште и довршимо све објекате, који се тамо већ граде или санирају“, рекао је Додик.

Додик каже да Бијељина мора политички да буде блиска Бањалуци и да је неопходно да се проблеми заједнички рјешавају.

„Нема снажне Бијељине без Бањалуке, као ни обрнуто. Бањалука жели да на свим мјестима у Српској буде присутна, да буде међу људима, а са становишта утицаја Владе не требамо никакве подјеле. Оно што нам треба јесте јединство у којем је наша снага, као и у окупљању око идеје која се зове Република Српска“, истакао је предсједник Српске.

Директор Основне школе „Јован Дучић“ Дејан Вуковић истакао је да је ова школа грађена 2001. године, а надограђивана 2009. године, искључиво са средствима Владе Српске.

Вуковић је захвалио предсједнику Српске што се одазвао на позив да данас посјети Школу.

Додик, који је и лидер СНСД, заједно је са члановима и симпатизерима странке наставио је вечерас дружење у Патковачи, које је организовао Градски одбор СНСД-а Бијељина.

Архива